Микеле Плачидо снима филм за великия Караваджо

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9118540 www.24chasa.bg
Микеле Плачидо и съпругата му Федерика Винчети на снимачна площадка на филма “Сянката на Караваджо”

Снимките на новия филм “Сянката на Караваджо” (L’Ombra di Caravaggio), на който Микеле Плачидо е сценарист, режисьор и изпълнител на една от главните роли, започнаха преди две седмици в Неапол.

Това ще е четиринайсетият филм на легендарния Плачидо като режисьор, а продуцент на филма е съпругата му Федерика Винченти.

След Неапол снимките на “Сянката на Караваджо” ще продължат в Рим, Витербо, Арича и Малта. В ролята на Микеланджело Меризи от Караваджо публиката ще види опитния Рикардо Скамарчо, който не за първи път ще бъде режисиран от по-възрастния си колега.

С този филм Плачидо иска да разкаже дълбоката, противоречива и измъчена душа на великия италиански художник от XVI в., когото мнозина наричат “прокълнатия гений”.

В лентата играят още Луис Гарел, който ще е в ролята на мистериозната сянка, Изабел Юпер - в ролята на маркиза Костанца Колона, Микела Рамацоти - като Лена. Самият Микеле Плачидо ще влезе в образа на кардинал Дел Монте, който е бил най-големият покровител и колекционер на картините на Караваджо.

Сценографията във филма е поверена на Тонино Дзера, костюмите - на Карло Поджоли, а фотографията - на Микеле д’Атаназио. Лентата е копродукция между Италия и Франция.