Меркурий е ретрограден в знака на Скорпиона - ще разкривате тайни

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9126837 www.24chasa.bg

Обратният ход на планетата ще продължи до 3 ноември, но няма от какво да се притеснявате, ще ви донесе радост

Повод за радост, а не за тревога е ретроградният Меркурий, който започна в сряда, 14 октомври, и ще продължи до 3 ноември. Планетата обърна хода си именно в знака на Скорпиона. “Той символизира скритото, тайното, окултното, отвъдното, неясното. Това, което става зад кулисите, невидимата част от нашето съществуване”, казва режисьорът Стилиян Иванов. 

“Меркурий в
обратния си ход
изразява нашата
способност
да мислим,

да анализираме и да влизаме в детайлите. Когато е в прав ход, се спускаме само по повърхността на нещата”, обяснява Иванов. Именно затова следващите седмици ще са повод за радост. Когато знакът на Скорпиона се комбинира с ретроградния Меркурий, навлизаме в невероятно добър период.

“Какъв е плюсът ли? Нещата, които до момента са били скрити по независими от нас причини или укривани, когато става въпрос за целенасочено действие, ще станат явни. Ще бъдат анализирани и разбрани”, обяснява режисьорът.

Периодът ще бъде изключително подходящ и за тези, които имат доста свободно време и обичат да прекарват времето си вкъщи. “Ще могат да завършат всичко това, което много пъти са започвали, но не са успявали да завършат. Всеки в живота си понякога почва нещо и го оставя. След време пак се връща към него и пак го оставя. Така че сега е моментът най-накрая да завършим това, което дълго време сме отлагали”, категоричен е режисьорът. Съветва в следващите седмици да бъдете много активни, а не както обикновено се възприема ретроградният Меркурий - като период, в който се избягват всякакви начинания и се отлага вземането на важни решения.

“На първо място ще може да разберем много от неясните на моменти неща и след това ще може да завършим това, което отдавна искаме. Като под завършване имам предвид процес с подписване на договори, със завършване на образование или сделка.

Едно пояснение,
често хората се
страхуват да
подписват
договори,

когато Меркурий е ретрограден, а аз им обяснявам, че няма нищо лошо в това. Лошото е, ако договорите не се четат предварително. А дали Меркурий е ретрограден, или не - то ще има еднакъв резултат”, с чувство за хумор съветва режисьорът. Уточнява обаче, че когато планетата е с обратен ход, последиците ще бъдат по-тежки за подписалия се под документа.

“Периодът наистина е добър, така че човек трябва да си плюе на ръцете и да започне да работи”, казва Иванов.

За кратко ретроградният Меркурий ще навлезе и в знака на Везните. “Той изразява нашите възможности да живеем в партньорски отношения, да зачитаме гледната точка на другия и да опознаваме себе си през очите на другите”, обяснява режисьорът. Затова, когато планетата навлезе в този знак, отново няма да имате повод за притеснения.

“Всъщност когато Меркурий навлезе във Везната с ретрограден ход,

ще ви помогне
да преосмислите
и разберете
партньорските
си отношения -
с тези, с които
работите, и с тези,
с които живеете

Така че периодът отново е много добър. Вярно, че не е толкова “полезен”, както когато е в Скорпиона”, казва Иванов.

Въпреки това в края на ретроградния Меркурий е подходящо да изчистите отношенията, които сте имали с половинката си. “Ако някой е тръгнал от една година да се развежда и не е успял, сега ще се разведе. Ако някой пък от година е планирал да предложи брак, сега е моментът да го направи”, съветва Иванов.

Предупреждава обаче, че този процес е сравнително необратим. “Когато Меркурий тръгне в прав ход, той може да съжалява, че когато планетата е била ретроградна в знака на Везната, е предложил брак”, уточнява режисьорът и съветва бъдещите младоженци да изчакат още малко, за да не се окаже, че са направили грешка.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Любослав Пенев, Стойчо Младенов, Златомир Загорчич или Миодраг Йешич? На "Армията" отново се търси треньор, който да върне европейската слава на големия ЦСКА и да се бори с "Лудогорец" за шампионската титла. "Нужен ни е човек, който е израснал в ЦСКА и е наясно с морала, изискванията и традициите на клуба - коментира пред "България Днес"

Фаворитът за нов треньор на "Левски" Славиша Стоянович ще заложи на предимно български екип. За разлика от предишния му престой на "Герена", сега той ще заложи на родни помощници. По всяка вероятност в щаба му ще има само един чужденец, който ще дойде с него. Това със сигурност няма да е дясната му ръка в отборите

Невероятната хърватка Дона Векич се отдаде на пълен релакс по време на пандемията. Дългокраката тенисистка намери райско местенце в италиански курорт и очевидно няма намерение да участва повече по турнири до края на сезона. Бившето гадже на Стан Вавринка още не може да преживее раздялата. Двамата бяха заедно в продължение на няколко години