Александрина Пендачанска и Кирил Манолов в операта "Макбет" от Джузепе Верди

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9133688 www.24chasa.bg

Световноизвестната оперна прима Александрина Пендачанска ще зарадва своите и почитателите на творчеството на Джузепе Верди с участието си като Леди Макбет в премиерното концертно изпълнение на операта „ Макбет“, на което публиката ще може да се наслади на 11 и 13 декември от 19 часа. Това съобщиха от Софийската опера и балет.

За операта си, която Верди смята за една от най-хубавите си, той се вдъхновява от едноименната трагедия на Уилям Шекспир. Сюжетът пренася публиката в 11 век в Шотландия и разказва за драматичните обрати на съдбата, човешките слабости, амбициите на хората, техните мъки, радости и подвизи. В „ Макбет“ на софийска сцена Александрина Пендачанска като Леди Макбет ще си партнира с: Кирил Манолов (Макбет), Бисер Георгиев, Светозар Рангелов (в ролята на Банко), Иванка Нинова ( Дама), Даниел Дамянов (Макдъф). Участват още: Ангел Антонов, Валентин Ватев, Димитър Станчев, Стефан Владимиров, Николай Войнов, Георги Джанов, Станислава Момекова, Диана Василева.

Александрина Пендачанска
Александрина Пендачанска

Диригент е Оливър Фон Донани.

Кирил Манолов
Кирил Манолов

Оливър фон Донани е роден през 1955 година в Словакия. Произлиза от унгарския род Донани, в който има известни музиканти, военни и други изтъкнати личности Оливър фон Донани е определен за най-добър диригент в Русия за 2018 година и получава наградата "Златна маска".

Оливър Фон Донани
Оливър Фон Донани