Мария Стефанова с приз за най-добра актриса от Европейския фестивал на пътуващия театър

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9134643 www.24chasa.bg
Мария Стефанова в пиесата “Три високи жени” СНИМКА: НАРОДЕН ТЕАТЪР

Талантливата Мария Стефанова, която преди малко повече от седмица посрещна 81-ия си рожден ден, спечели наградата за най-добра актриса в шестото издание на Европейския фестивал на пътуващия театър. Признанието получи заради ролята си в спектакъла на Народния театър “Три високи жени”, за която преди 2 г. бе удостоена и с “Аскеер”. Пиесата е режисирана от Стефан Спасов по текст на Едуард Олби и в нея звучи музика на Теодосий Спасов.

Фестивалът по традиция бе в Сливница, където заедно със Стефанова на сцената в роли се превъплътиха Радина Боршош, Явор Вълканов и Виктория Колева.

Актрисата не успя да получи наградата си лично, защото имаше представление в София, но приза взе от нейно име директорът на Народния театър Мариус Донкин. В момента Стефанова има репетиции за спектакъла “Нова земя”, който е посветен на 170-годишнината от рождението на Иван Вазов. Премиерата му е предвидена за декември.

Тази година в програмата на фестивала имаше само български заглавия на пиеси. Причината са ограниченията, наложени от епидемията от коронавирус.