Издателство "Труд" пуска нов тираж на "Страхливия вълк Гошо!"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9137129 www.24chasa.bg

Запознайте се с Гошо!

Нов тираж на първата книжка с приключенията на страхливия вълк Гошо вече е на книжния пазар (от Книгоиздателска къща “Труд”). Срамежливият и страхлив вълк Гошо хич не прилича на традиционните вълци - нито е страшен, нито е лош, нито обича да яде животни. Но въпреки това има много приятели и е готов на всичко, за да им помогне! Книжката предизвика огромен интерес и тиражът бързо беше изчерпан. За да може всички желаещи да се срещнат със страхливия вълк, КК "Труд" пуска ново издание на забавната история, илюстрирана с чудесните картинки на Надежда Кацарова.
Зад псевдонима Чичо Ники се крие Николай Пенчев - журналист, главен редактор на в. „България днес” и автор на криминалната поредица „Старобългарски загадки”. В момента работи по следващата книжка от поредицата! Илюстраторът Надежда Кацарова наскоро е завършила архитектура, но определено е решила да се развива като илюстратор. Освен книжката за страхливия вълк Гошо, тя е илюстрирала редица комикси и е работила за Comics Box TV.

Страхливият вълк Гошо
Чичо Ники
Стр. 44
Цена 5.99 лв.

Издателство

Пламъци по сцената с Деян Донков

Животът и кариерата на блестящия Деян Донков ще представи Книгоиздателска къща “Труд” в нова книга. “Пламъци по сцената” от Димитър Стайков ще направи премиерата си в ранна есен.

Актьорът е любимец на мнозина със своята експресивност, с таланта и многообразието на персонажи, които може да играе.

Забравен факт е, че на церемонията в театър „Българска армия“ за награждаването със статуетките „Аскеер“ през 2011 г. актьорът, назоваван от приятели и колеги Динката, внезапно сграбчва с две ръце бялата си тишъртка и я разкъсва, оголвайки мускулестото си тяло. На фланелката е написано: „Звездите се раждат, не се правят“. Актьорът хвърля парчетата плат към зрителите и както се разбира по-късно, предава разкъсаната фланелка на майката на първия си син, актрисата Анастасия Ингилизова, която знаела, че в този момент момчето гледа церемонията на тв екрана. Динката оставя завет на сина си Деян Младши. Звездите не се раждат, а се създават с много труд, плам и интуиция.

Журналистите и зрителите харесват тази негова огненост в играта на сцената. В ролята на Дон Жуан е обзет от демони; магнетична харизматичност и енергия отличават партньорството му на Снежина Петрова в „Г-ца Юлия“; раздаващ се до дъното на душата си в името на свободната от забрани и условности личност е неговият Макмърфи в „Полет над кукувиче гнездо“; в „Калигула“ назовават играта му изпробване на границите, неистовост и граничност на сцената.
Деян Донков заслужено е първият носител на наградата за ярко постижение в театралното изкуство на фондация „Проф. Крикор Азарян”, връчена му на 15 март 2018 г. по време на емоционално тържество по повод 84-годишнината от рождението на проф. Крикор Азарян на сцената на Театър „Азарян” в НДК.

В книгата, разбира се, има и много любопитна информация за семейството му, за отношенията с Радина Кърджилова, за любовта му към синовете му.

А авторът специално за “24 часа” казва: “Това не е биографична книга, а наратив на усещанията и познанията на един театрален критик и журналист за актьор – явление в българския театър в края на ХХ и началото на ХХІ век. Това е книга за живота и актьорството на Деян Донков като спектакъл.”.

Пламъци по сцената. Деян Донков
Стр. 320
Цена 20.00 лв.