Операта "Норма" от Белини на 23 октомври в Софийската опера

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9137626 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Софийската опера и балет

Богатият афиш на Софийската опера и балет очаква своята публика на 23 октомври 2020 г. на спектакъла на една от най-вълнуващите опери на Винченцо Белини, „Норма“. Това съобщиха от пресцентъра на Софийската опера и балет.

Музиката на „Норма“, изпълнена с изключителна мелодичност, наситена с лирика и дълбока душевност, е най-яркият израз на италианския стил, „белканто“, красивото пеене.

Увертюрата, изградена върху теми от операта, е предпочитана и на концертния подиум.

Операта

Цялата творба е изпълнена от арии, дуети и ансамбли, истински бисери в историята на музиката. Връхна точка в цялата опера, може да се каже и в творчеството на Белини, е прочутата ария „Каста дива“, молитвата на Норма – „Непорочна богиньо“. Тази ария, пропита с изящество и поетичност, израз на дълбоки човешки емоции, е истински връх в белкантовия стил.

Операта

Направете си един незабравим подарък със спектакъла на „Норма“, в който ще се насладите на изпълнението на първите оперни артисти на Софийската опера – Радостина Николаева, Мартин Илиев, Гергана Русекова, Петър Бучков, Иванка Нинова, Красимир Динев и др. Диригент – Жорж Димитров.

Операта