Куче ходи 60 км, за да се върне при стопанина си

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9163541 www.24chasa.bg
СНИМКА: Туитър

Стопанин забравил кучето си на бензиностанцията и след това животното изминало 60 километра за 26 дни, за да стигне до дома си, съобщава РТС, позовавайки се на „Дейли Мейл“.

Кучето Ду Ду, на възраст седем години и половина, случайно било оставено на бензиностанция и семейството забелязало едва след няколко часа, че не е с тях в колата.

Верният Ду Ду в продължение на месец се опитвал да настигне стопанина си, който останал без надежда да види някога кучето си отново, съобщават БГНЕС.

Обаче след дълго и мъчително пътуване кучето се върнало у дома. Домашният любимец бил напълно изтощен и мръсен. Отслабнал много, но със "същия блясък в очите".

Кию, стопанинът на кучето, казва пред журналисти, че предполага, че Ду Ду е слязъл от колата, докато той и съпругата му са търсили детето, което се е загубило за кратко, докато са били на бензиностанцията.

Собствениците на кучето от Ханджоу се върнали да го вземат от бензиностанцията на другия ден и почти два часа търсели домашния си любимец, но най-накрая се отказали.