Митко Павлов все дели времето между радио и телевизия

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9173066 www.24chasa.bg
Водещият се върна на екран, този път в БНТ 1 със съботно вечерно шоу

“Радиото и телевизията почти винаги са вървели заедно при мен”, казва Митко Павлов, който отново се върна на малкия екран, този път в БНТ 1. Веднъж седмично е в тв ефира със “Събота вечер с Митко Павлов”. Всяка делнична сутрин пък върви шоуто му по “Меджик ФМ” и след кратка пауза от телевизията отново дели времето между камерите и микрофоните в радиото.

Предложението да се върне отново на екран дошло от генералният директор на БНТ Емил Кошлуков. Всъщност обсъждали такава идея още преди години, но не се случило. И когато Кошлуков станал шеф в телевизията, звъннал на Митко Павлов. Всичко се случило за много кратко време, в рамките само на един телефонен разговор концепцията за предаване била изчистена и задействана. Предаването е всяка събота, а подготовката отнема цяла седмица. Заради коронавируса

Братя Аргирови бяха гости в студиото на Митко Павлов.
Братя Аргирови бяха гости в студиото на Митко Павлов.

спазват драконовски мерки,

Митко Павлов все дели времето между радио и телевизия

още повече че в реализацията на шоуто участват стотина души. Основният творчески екип е малък и сплотен, казва Митко Павлов, но има още много професионалисти, които се грижат за техническата част.

Известно време води сутрешния блок на Би Ти Ви с Ани Цолова.
Известно време води сутрешния блок на Би Ти Ви с Ани Цолова.

Забавните моменти в предаването са много, но не липсват и инфарктни. Най-напрегнато е, когато някой гост в последния момент се обади, че няма да може да дойде в студиото, защото е възникнал проблем. Тогава започва трескаво търсене на нов човек, което не е никак лесно, ако разполагаш само с няколко часа.

Митко Павлов обяснява, че телевизията и радиото са коренно различни медии. Радиото е по-гъвкаво, още повече, че “Меджик ФМ” е музикално и има огромна свобода на изразяване. Но за него емоцията и в двата вида ефир е еднаква. В студиото сутрин не кани гости, защото не иска да натрапва на слушателите разни неща. Ако искат да слушат интервюта, могат да си пуснат някой от сутрешните тв блокове, които вървят и в радиоефира. “Когато си само пред микрофон, можеш да дойдеш гол, неподстриган и брадясал или по анцуг от снощи. Това обаче няма как да се случи на екран”, смее се водещият.

В радиото сам определя какво ще говори. Каква музика ще пуска, също зависи изцяло от него, това било едно от условията му, когато го поканили да води сутрешно шоу. От промото на предаването слушателите знаят, че

не обича рап и хип-хоп

Във въпросната автореклама той пуска речитатив на изпълнители с осезаем диалект. А самият Митко Павлов се включва, казвайки, че в неговото шоу такива парчета в никакъв случай не може да звучат. Иначе разяснява, че от този стил музика харесва единствено “Ъпсурт” и в момента Ицо Хазарта, който вече се изявява соло.

В телевизията участва в цялата подготовка на предаването. Не чака да получи сценария и да си изчете репликите. “Това е моето име, моето лице и няма как да не участвам. То е персонифицирано, всички заедно правим нещата”, обяснява Павлов.

Не страда от липса на свободно време. Категоричен е, че работният график е въпрос на лична организация и не се чувства натоварен. Остава му време за всичко, което иска да свърши в личен план.

Поддържа физическата си форма, като тича навън 4-5 пъти седмично. Обича да пътува, но в момента се налага да остави за по-добри времена тази своя страст.

Добрата организация позволява на Митко Павлов да отделя и достатъчно време на сина си Никола. С половинката си Кристина често водят 4-годишното хлапе в парка. Когато са заети, за детето се грижи бавачка, защото не го приели нито в ясли, нито после в детска градина. Водещият се ядосва, че около дома им има само три такива, но свободни места липсват. Учудва се, че се сблъсква с такъв парадокс, тъй като самият той е роден в София, родителите му също.

Като дете Митко Павлов сменя няколко училища, защото със семейството му сменят жилището си. Дипломира се в 19-о СОУ. След това

записва публична реч в НАТФИЗ

Всъщност първо кандидатствал актьорско майсторство, не го приели и планирал да изкара само първата година публична реч и да се прехвърли да учи за актьор. “Извадих зверски късмет, че не ме приеха, изобщо не ставам за тази работа. След първи курс реших, че моята специалност ми харесва, и ще си я завърша”, казва водещият.

Преди да започне да се изявява като водещ, изкарва джобни, работейки в пицарии, барчета, по някое време бил и на строеж. Вече като студент за първи път застанал пред камерата в телевизия “Евроком”. “Жоро Донков беше главен редактор “Новини” и ме покани да водя късната емисия. Познавахме се покрай брат му, с когото бяхме съученици. Всъщност всичките ми предложения за работа са били покрай познати и приятели, все с връзки. Никога не съм имал амбиции да ставам известен”, смее се Павлов. В един от първите си новинарски ефири се озовал в доста комична ситуация. В студиото имало включен климатик, въздухът бил много сух и гласът му изчезнал. Никой не се сетил да отвори прозорец, за да се проветри, и той водил новините почти разигравайки мимически скеч.

След казармата отново приятел му казал, че Мартин Захариев оглавява Ретро радио и Митко Павлов започнал да водио сутрешната програма. Зад гърба си има участия в доста тв предавания като “Форт Бояр”, “Комисията Павлов”, “10-те най” , “Денсинг Старс 2”, “Това го знае всяко хлапе”, “Мармалад”.