Владимир Михайлов: Не знаеш дали ще има утре, така че действай! Обичай! Няма време за компромиси!

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9173817 www.24chasa.bg
снимка: Нова телевизия

Сериалът е „Братя“. И знам, че го гледате. Всяка вечер в 22.30 сте пред екрана на Нова и все по-често се хващате, че не може да пропуснете епизод... А той е един от виновниците за това пристрастяване.

Идеалист. Мечтател. Артист до мозъка на интересната си душа. Рокаджия. Бунтар. Хамелеон. Баща. Обичащ. Владимир Михайлов.

Как така синът на двама зъболекари, завършил Английска филология, а не музикално училище или НАТФИЗ, днес е на всички възможни сцени, при това предимно в главни роли? Та ти имаш изяви на сцената на Музикалния театър, на сцената на Операта, на Евровизия, в рокклубовете, на малкия и на големия екран, на световните големи екрани, а преди няколко седмици пя пред десетки хиляди на Орлов мост заедно със SLNG!

Големите сцени са свързани с големи мечти. Винаги съм имал смели мечти, а явно имам и характера да ги преследвам. Някой път близките ми хора страдат от това, защото отсъствам постоянно, но те знаят в какво вярвам, какво искам, и ме следват. Моята съпруга Миша, която е музикант, ме подкрепя много. Тя казва: „Да, знам, че с този проект пак няма да си месец и половина вкъщи, знам, че пак няма да имаш време да изкараш шофьорска книжка, но отиваш и го правиш!“ Освен смелостта да поискам нещо, аз имам и подкрепата. Може би затова се случват нещата. А може би и така е написано да се случат.

И все пак, да се върнем назад...

Всъщност в моето семейство от зъболекари се свиреше на инструменти. Баща ми свиреше на китара, пееше, беше душата на компанията. Винаги вадеше китарата и правеше рецитал от 100 песни – френски, руски, „Бийтълс“. Беше магия... магия, който те кара да искаш и ти да си такъв един ден. Още повече, че китарата седеше в ъгъла на стаята... Един ден, когато бях на 13, просто я взех и повече не я пуснах. Майка ми е свирела на цигулка, баба ми – също. Хората в моето семейство имаха отношение към изкуството. Майка ми до ден днешен, когато й кажа за някой актьор, се сеща за всички филми, в които е участвал. Баща ми записваше пък музика на касетки и винаги на тях имаше опис кой на какво свири във всяка песен. Той рисуваше, както и аз, когато бях по-малък. Сега децата рисуват, а малкият ми син Зари вече се снима в клипове и реклами, а в „Братя“ игра малкия Драго.

Още тогава си решил каква мечта ще сбъдваш, така ли?

Имахме много хубав семеен ритуал. 

Цялото интервю четете на MILA.BG.