Йоанна Темелкова: Болката в тялото беше парализираща, зверска

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9202767 www.24chasa.bg
ЙОАННА ТЕМЕЛКОВА

Вече втора седмица актьорите Йоанна Темелкова и Мартин Гяуров са карантинирани у дома си с коронавирус. С тях е и синът им Филип, който в края на годината ще навърши 4 г. У дома само той е без симптоми.

“Ние сме от хората, които най-много се пазеха и въпреки това се разболяхме. За съжаление, мисля, че всички ще го изкараме”, казва Йоанна. Първо се изолирал у дома Мартин, тъй като негов колега в театъра се оказал болен. Пуснал си тест, който бил отрицателен, въпреки това Мартин решил да се карантинира. Първите симптоми обаче се появили при Йоанна. На 28 октомври си направила тест, който както и при половинката ѝ бил отрицателен. Започнала антибиотик, предписан за вирус, сходен на COVID. Три дни по-късно вече не можела да стане от леглото. “Симптомите се сменят на всеки час, много е различно, но сега се чувствам много по-добре, отколкото преди седмица”, разказва актрисата. Била с ниска температура 37,5 - 37,6 градуса, но изпитавала зверски болки в цялото тяло. “Такова нещо никога не ми се беше случвало, боляха ме дори зъбите и очните ябълки. Отделих се да спя в друга стая, за да не будя поне Мартин. Болката беше парализираща, все едно не е моето тяло, зверска. Беше ужасно!”, казва още Йоанна. Миналата неделя загубила и обонянието си, което вече било сигурен сигнал, че всъщност кара коронавирус и личният лекар сменил антибиотика с нов - “Азитрокс”. Към него всеки ден актрисата взема аспирин протект и витамини. Спряла приема на витамин С, защото прочела, че е противопоказно.

В общи линии с Мартин имали сходни симптоми, но докато тя изпитвала ужасяващи болки в тялото, той започнал да вдига кръвно, което стигало до 200, и непрекъснато му се гадело.

“Искам вирусът да си тръгне от дома ни. Когато мине определеният срок, ще си направим тест за антитела и със сигурност ще дарим плазма”, допълва Йоанна.