Тенденции 2021: Нюанс пепел в косите и бретон за елегантност

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9220754 www.24chasa.bg
Елегантният пепеляв цвят стои изключително красиво.

Късите прически в стил пикси, боб и шага се превръщат в моден хит догодина

Нюанс пепел ще е модното оцветяване на косите през 2021 г. Макар че и сега този оттенък е предпочитан, догодина той ще бъде още по-актуален.

Елегантният пепеляв цвят стои изключително красиво, но трябва да бъде внимателно избран, защото придава на кожата на лицето блед вид. Затова е добре да бъде съобразен не само с тена, но и с бръчиците, акнето, белезите по лицето, както и с цвета на очите.

Използването му обаче се улеснява от това, че пепелявият нюанс има много вариации. Най-често срещан е в съчетание с русата коса, но може да бъде комбинация и с кестенява. Този стил се нарича “пепелява брюнетка” и позволява на тъмнокосите да запазят естествения цвят на косата си, но и да бъдат в крак с модата.

Модерна ще бъде и по-екстравагантната комбинация на пепел в косите с лилав оттенък. По-смелите жени дори могат да направят преливане на лилавите си коси в основата с пепеляв оттенък в краищата.

Пепелявият цвят придава изисканост на късите коси, а те ще са модерни и догодина. Актуални са пикси прическите, които могат да бъдат в различна форма - в ретро стил на вълни, загладена на една страна или с дълъг бретон. Това е най-красивата комбинация за 2021 година. Хубавото е, че пикси стилът може да бъде в най-различни цветове.

Модните тенденции за следващата година включват и всички опции на прическите с бретон. Правият бретон е най-често срещаният при жените, като той може да бъде стандартен или удължен, по-плътен или не чак толкова. Именно удълженият ще е хитът на 2021 г. Въпреки че много пречи на очите, той е подходящ за всеки тип лице и прическа.

Ким Кардашиян, Камерън Диас и Тейлър Суифт например и сега предпочитат удължения бретон, макар че го носят на две страни - фасон, наричан още “завеса”. Освен че е ефектен, той подхожда и на различни прически - пуснати къдрици, висока опашка, кок, дори и плитки.

Няма да е модна грешка, ако бретонът ви е скосен и сресан на една страна. Напротив, този вариант също е сред тенденциите. Той стои добре както на късата, така и на средно дългата коса. За закачлива визия фризьорите предлагат къдравия бретон. Макар и да е досадно, навиването на бретона с машата носи екстравагантност на външния вид.

Късите коси стил боб ще са все така популярни и през новия моден сезон. Този тип прическа с прав бретон е много разпространен сред младите жени, но на практика е подходящ за всички възрасти. Едно от големите му предимства е, че е изключително лесен за поддръжка и подхожда на всеки тип форма на лицето. Тази прическа може да се направи както на права, така и на къдрава коса. Знаменитостите често се появяват с нея, но през новия моден сезон бобът ще е малко по-разчупен. Подобни тенденции за промяна вече се проявиха, след като много популярни личности започнаха да залагат на шага - разновидност на стила боб. При нея дължината е предимно между рамото и брадичката, бретонът е подстриган асиметрично, а косата е изтънена в краищата. Певицата Камила Кабело показа, че този тип прическа стои много добре и на дълга коса. Актрисите Зендая Колман, Холи Бери и Ана Фарис също са избирали този стил за косите си.