Актьори ще пазят местата на зрителите и в Нощта на театъра

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9226030 www.24chasa.bg
ДАРИН АНГЕЛОВ СНИМКА: ОФИЦИЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ/ДИЛЯНА ФЛОРЕНТИН

Тя е на 21 ноември и е по-виртуална от всякога

Дарин Ангелов в елегантен костюм с папийонка, напълно сам в театралната зала - пази местата за зрителите, които заради пандемията не могат да я запълнят сега, но след няколко месеца може би ще се завърнат пред сцената.

И не е само той. Едни от най-талантливите му колеги правят същото - брат му Деян Ангелов, Теодора Духовникова, Владо Пенев, Юлиан Вергов, Луиза Григорова, Владо Карамазов и др. В такъв момент ги е уловила Диляна Флорентин за традиционната изложба “Нощни персонажи”, която е част от 8-ото поредно издание на Нощ на театрите.

А него ще го има и тази година - по-виртуално от всякога, като виновникът за това е COVID-19. От уюта на дома си ще видите едни от най-популярните български актьори и режисьори в открито 6-часово студио в София с водещи Анна Ангелова, Инес Павлова и Стефан А. Щерев чрез сайта STREAMER.BG, както и на фейсбук страницата на Нощ на театъра.

И макар зрителите да са вкъщи, не всички от колегите на Дарин Ангелов ще се включат онлайн. Някои ще са в откритото студио, за което са взети всички необходими мерки - дезинфекция след всеки участник, дистанция и т.н.

“За жалост, нещата, които аз обикновено правя в тези прекрасни нощи - моите любими задкулисни разходки в Народния театър, няма да могат да се случат, тъй като няма как да спазваме необходимата дистанция”, казва Дарин Ангелов.

Нощта на театрите е на 21 ноември и е под наслова “Едно място, което ни събира”. “Много хора сме там с една-единствена цел - да споделим емоциите заедно. За жалост, без да искам да ставам банален, обстоятелствата ни карат да бъдем разделени тази година”, казва Ангелов.

В случая обаче на него и колегите му им помага интернет. Преди началото на откритото студио от 11,30 ч, онлайн премиера от 10 ч ще има детското представление “Хензел и Гретел”. В него за първи път ще има жестов превод.

Виртуална разходка ще има из Софийската опера и балет. Онлайн ще се включи и звездата от Метрополитън опера Желко Лучич, но от Стара Загора. Той ще бъде там по покана на директора на операта Огнян Драганов. А кадрите от изложбата “Нощни птици” ще бъдат показани в София от 17 ноември до 11 декември.