Отлагат Киномания за февруари 2021 г.

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9239736 www.24chasa.bg

Тази вечер (19.11.2020 г.) с прожекцията на българския филм "Страх" на режисьора Ивайло Христов трябваше да се открие "зимната" Киномания. Лентата вече спечели четири награди, включително голямата награда на фестивала "Златна роза" във Варна, както и награда за най-добра женска роля на актрисата Светлана Янчева. Филмът беше отличен и от Съюза на българските филмови дейци и от акредитираните журналисти.

Киноманите го очакваха с нетърпение, но ще го чакат търпеливо почти 3 месеца.

Ето обаче какво съобщение разпространи продуцентът НДК:

Киномания трябваще да се открие с новия български филм
Киномания трябваще да се открие с новия български филм "Страх", вече носител на няколко награди.

Продуцентът на Киномания в лицето на Националния дворец на културата взе трудно, но важно решение.

"С цел да дадем шанс на изключителната тазгодишна селекция от филми на фестивала да бъде видяна от повече зрители на живо, както и в знак на солидарност с усилията на лекарите за ограничаване на епидемията от коронавирус решихме да отложим Киномания и Фестивала на френския филм за периода 5-28 февруари 2021 г. Надяваме се, че след три месеца ще ни предстоят по-добри времена, в които епидемията ще утихне и повече приятели на киното с отворени сърца и без страх ще пристъпят отново към киносалоните.

Имаме готовност през февруари, ако се наложи, да покажем и част от филмите онлайн. Благодарим на нашите партньори от Столична община, Френски институт в България и Италиански културен институт за подкрепата и солидарността ."

Позицията на екипа:

Надяваме се, че след три месеца ще ни предстоят по-добри времена, в които епидемията ще утихне и повече приятели на киното с отворени сърца и без страх ще пристъпят отново към киносалоните. 

Благодарим на дистрибуторите на филми, на продуцентите, актьорите и режисьорите, които проявяват разбиране към това важно решение.

Благодарим на вярната публика на Киномания, която търпеливо ще дочака своята лична среща с най-доброто от българското и световното кино!

Седмото изкуство винаги е било чувствително към изпитанията пред човека и предизвикателствата на времето.

Киното е (девиз на Киномания 2020) и ще продължава да бъде!

Запазете страстта си към качествените филми, спазвайте мерките и ви очакваме през февруари!

Всички закупени до момента билети за обявените филми от програмата ще важат за новите дати без презаверка.