С дървени летви и сушени ябълки може да направите сами коледната си украса

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9243561 www.24chasa.bg

От пластмасови лъжици става ефектна елха

Коледа е един от най-хубавите християнски празници. Украсата, която го съпътства, често е по-скъпа от очакваното. За да не давате излишни пари, може да си я направите сами. Важно е да започнете да се подготвяте навреме, т.е. сега, а не да чакате наближаващия декември.

Един от най-лесните начини за украса, е като купите ябълки и портокали. Нарежете плодовете на тънки резени и ги изпечете във фурната за кратко. Нанижете ги на връв, към която добавяте пръчки канела по желание. Украсете с тях елхата и домът ви ще ухае свежо през празниците.

Друг вариант е да направите импровизирана гирлянда.

За него са нужни

пуканки, свежи

зелени листа и

червени

боровинки

Нанижете ги на връв. Последователността може да е 3 пуканки, 2 зелени листа и една боровинка. Така имровизираната гирлянда ще бъде по-цветна.

Може да създадете зимен кът за четене. Сложете в единия ъгъл на хола си няколко плетени чорапа и коледни играчки, които сте направили от дърво в дома си.

Може би не осъзнавате, но шишарките са идеални за украса. Вземете няколко от тях, докато се разхождате навън. Увийте ги в цветна панделка и ще се превърнат в уникални играчки за елха, които никой друг не притежава. 

Ако нямате камина, буквално може да фалшифицирате такава. Нарисувайте я с креда върху голямо платно. Шедьовъра си закачете на стената. За да почувствате домашния уют, го украсете с плетени чорапи и гирлянди. Не на последно място подгответе одеяла и възглавници, на които да седнете на пода.

Елхата е най-важната украса на Коледа.

Но не е

задължително

да имате

истинско дръвче

Може да си направите такова с дъски от дърво. Височината им трябва да е еднаква, но не и дължината. Дъската, която е най-ниско, ще е най-дълга, следващите ще са все по-къси, за да се създаде илюзията за истинска елха. Накрая само трябва да използвате зелена боя. Направеното от вас коледно дръвче украсете с имровизирани гирлянди. 

Не по-лош вариант е да създадете малки оригами елхи, които да поставите из цялата къща. За целта ви трябва квадратно парче зелена хартия. Когато сте готови с елхата, може да нарисувате върху нея различни лампички, играчки и украшения, които отговарят на вкуса ви.

Успех ще имате и само ако намерите стари дървени мебели, които не ви трябват.

От тях ще

създадете връх

на коледната

елха

Набавете си тънки летви. Големината им зависи от самата елха. Оформете с тях звезда, свързвайки дървото с пирони. Накрая увийте около летвите светещи лампички. Така ще създадете перфектния връх за коледната елха.

А освен от дъски може да я създадете и от пластмасови лъжици. Отстранете дръжките им и залепете основата им, оформяйки дръвче. Накрая използвайте зелен спрей за боядисване.