Павела Апостолова посрещна 20-ия си рожден ден на градинско парти в пандемията

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9243575 www.24chasa.bg
Павела Апостолова на рождения си ден. СНИМКИ: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА АКТРИСАТА

Дъщерята на Теодора Духовникова в “Дяволското гърло” учи журналистика, но участва и в новия филм “Спекуланти”

Талантливата Павела Апостолова, позната като бунтуващия се тийнейджър Диана от “Дяволското гърло”, където бе дъщеря на Теодора Духовникова, за изненада на мнозина не записа актьорско майсторство в НАТФИЗ, а избра друго поприще - журналистиката. “В момента съм втора година студентка в Софийския университет. Много съм доволна”, казва Апостолова. “Абсолютно всички лекции са онлайн. Образованието става по-достъпно по някакъв начин, защото имаме удобна платформа, с която лесно и бързо можем да усвоим материала, който ни преподават”, смята тя. 

Въпреки това предпочита лично да присъства в университета, защото нищо не може да замени контакта от общуването на живо, а и практиката става малко по-сложна от разстояние.

“Може би

най-интересната част

от журналистиката за

мен е всичко,

свързано с изкуството

Изключително интересно ми е. Натам съм се насочила в бъдеще”, казва Апостолова.

И макар че вече не е в образа на Диана от “Дяволското гърло”, камерите няма да ѝ липсват, а напротив, даже има вероятност да ѝ омръзне от тях, защото се е насочила към телевизията. Въпреки това не се е отказала и от професията на актьора. “Тя е нещо прекрасно. Вдъхновяващо е да влизаш в ролята на различни персонажи, защото това донякъде те обогатява и като човек”, смята младото момиче.

През лятото бе на стаж в Нова тв. “Първият ми репортаж беше за филма “Котка в стената”. Първоначално ми беше изключитлно интересно, защото за първи път се сблъсках с журналистиката. Беше доста приятно. Притеснение имаше, преди да започнем самото интервю. Но всичко мина доста гладко и останах доволна”, разказва Апостолова. По време на стажа си обаче не засякла познатите актьори, с които си партнира в “Дяволското гърло”.

Въпреки новите си ангажименти Павела не оставя на заден план и актьорската игра. Тя е част от филма “Спекуланти” - първата българска лента, която разказва за борсови агенти, акции и т.н. Там си партнира с едни от най-популярните имена в киното като Радина Кърджилова, Алек Алексиев, Боряна Братоева, Мариан Вълев и др. “Моята роля е на стилно момиче, което обича живота и лукса, а и обича да се забавлява. Засега само това мога да разкрия”, казва Апостолова. 

Същевременно ситуацията с коронавируса и социалната изолация променя и нейните планове. “Аз много обичам да пътувам”, обяснява тя. Затова

се престрашила да

отиде до Истанбул

преди няколко

седмици заедно с

приятели

“Искахме по някакъв начин да разнообразим всекидневието си, особено сега покрай пандемията, когато пътуванията са много ограничени. Избрахме една сравнително близка дестинация и си изкарахме доста добре. Бяхме за кратко, но успяхме да се насладим на Истанбул”, разказва Апостолова. 

“Времената, в които се намираме, са тежки. COVID се появи неочаквано в нашия живот, но смятам, че по някакъв начин скоро ще изчезне и всичко ще се върне постарому... Поне се надявам”, допълва актрисата.

В началото на извънредното положение през март била доста притеснена. “Може би паниката беше малко в повече. С времето се нормализираха нещата.

Прекарах

прекрасно лято, но

контактите межу

хората станаха

по-ограничени

Не се виждам с толкова много хора, гледам да предпазвам себе си и околните с маска. Постоянно дезинфектантът ми е в чантата. Посещавам заведения, но се стремя да ходя само там, където спазват абсолютно всички мерки”, казва Апостолова. Тя е на мнение, че животът не бива да спира заради вируса. Напротив, трябва да продължи, за да има някакъв напредък.

Именно в пандемията Апостолова отпразнува 20-ия си рожден ден през септември. “Беше градинско парти. От лятото го планирах - точно как да бъде, какво да има, каква да е тематиката. В крайна сметка се получи това, което исках. Забавлявах се наистина, прекарах много добре”, спомня си тя. По-късно отпразнувала порастването си и със семейството си.

А по време на пандемията, макар че се изолирала, не била самотна. Напротив, провеждала конферентни разговори с познати, чувала се постоянно с близките си. “В момента

продължават и

онлайн дискотеките,

понеже нямаме достъп до тях. Смятам, че хората се стремят да разнообразяват всекидението си с разнообразни идеи, което е много хубаво”, с позитивизъм разказва Апостолова.