Екип от Европейския съюз за радио и телевизия идва за записа на нашата песен за Евровизия

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9255517 www.24chasa.bg
На Евровизия догодина ще участват представители на 41 държави.

Всички участници на Евровизия ще трябва да запишат предварително изпълненията си за конкурса. Заради пандемията тазгодишното му издание така и не се състоя, а с новото правило Европейският съюз за радио и телевизия иска да гарантира провеждането му догодина.

Изпълненията на представителите на различните държави ще бъдат заснети в телевизионни студиа в собствената им страна. Основно изискване е кадрите да бъдат предадени без монтаж и корекции на гласа - точно както би изглеждало на сцената на Евровизия.

Всички певци ще разполагат с 60 минути, в които да заснемат представянето си на живо. За да е направено всичко коректно, представители от Европейския съюз за радио и телевизия ще присъстват на записа на певците.

Предварителните изпълнения ще бъдат използвани, в случай че участниците са възпрепятствани и не могат да присъстват на конкурса, както и ако бъдат поставени под карантина в някои от дните на репетиции в Нидерландия, където ще е Евровизия 2021 г.

“По този начин ще избегнем ситуацията с отмяна на конкурса, на която станахме свидетели тази година. Радвам се, че организаторите предприеха този ход, чрез който ще гарантират нашето здраве и участие. С екипа ми ще направим всичко възможно, за да се доближим максимално до представянето, което планираме за Ротердам”, каза Виктория Георгиева. Тя ще представи България в конкурса.

Евровизия ще се проведе в Ротердам, Нидерландия, на 18, 20 и 22 май и ще бъде излъчвана пряко по БНТ 1 от 22 часа.