Плюшено бебе Йода най-търсено за Коледа

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9258948 www.24chasa.bg
Плюшената играчка Бебе Йода е хит сред подаръците не само за децата, но и за големите. СНИМКА: РОЙТЕРС

Конструктор със Супер Марио и интерактивно куче също най-желани от децата

Телевизионната игра “Супер Марио” отдавна се превърна в класика - все пак с нея израснаха поколенията през 80-те и 90-те години, а героят беше любим на милиони по света. Затова не е учудващо, че той се връща за нов живот като фигурка в детските конструктори и сега е сред най-продаваните и търсени играчки на годината.

С наближаването на Коледа в магазините пристигат все повече и все нови видове играчки, с които родители и близки да зарадват малките у дома. Освен конструктори сред най-търсените подаръци са новата конзола за игри и плюшената играчка Бебе Йода.

Това е сравнително нов герой - появи се миналата година със сериала “Мандалорианецът”. Образът му бе познат и преди това - от сагата “Междузвездни войни”, където Йода бе най-мъдрият учител джедай. Но като бебе той е толкова миловиден и забавен, че появата му предизвика истерия в социалните мрежи. Всеки ден се появяват нови колажи с него и така плюшената играчка с него е сред най-желаните за тази Коледа.

В класацията на най-търсените подаръци влиза още настолна игра с тесте карти, които се редят по определени цветове. Но и нещо много по-модерно - интерактивно куче, което прилича досущ на направено от балон от някой клоун. То най-често е розово и оживява - може да подава лапа, да се претърколи и да седне, когато чуе командата.

Друг търсен подарък е четец на аудиокниги. Освен че замества родителите в разказването на приказки, той излъчва успокояващи звуци и мека светлина за малките, които нощем ги е страх да спят на тъмно.

За момиченцата, които обичат да играят с кукли, са измислили специален комплект. Той може да придобие различна форма - като самолет, кола, звукозаписно студио, за да бъде всеки ден нова забавата с тях. А сред аксесоарите в комплекта са включени дори възглавнички за пътуване, паспорти и одеялца.

За най-малките е розова плюшена играчка, която танцува не само с тяло, но и с очи и мимики на няколко избрани песни, както и самосвал с фигурка от един от най-известните канадски анимационни сериали “Пес патрул”.

Детската пушка, която изстрелва с точност и на голямо разстояние, също влиза в списъка на най-продаваните подаръци за тази Коледа.