На крачка от победата в „Мастършеф“ – ето кои са тримата финалисти

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9280447 www.24chasa.bg

Виолина, Митко и Ивайло в решаваща битка на 6 декември по БиТи Ви

Виолина Маринова от Русе, Димитър Тончев от Пловдив и Ивайло Спасов от Кърджали са тримата финалисти в шести сезон на MasterChefБългария.Николай – Файчето, Елени и Краси отпаднаха буквално на крачка от финала на култовото кулинарно шоу по БиТи Ви.

Димитър първи извоюва мястото си сред най-добрите. Носител на златна престилка, дадена му от Chef Токев, той победи в първата битка, а именно – кутията на MasterChef. Задачата на хоби готвачите беше да приготвят ястието, с което се явиха на кастингите – но подобрено. Митко успя да превърне своя сладолед с портокалови сфери в супа с консуме от какао. За целта той се впусна в „нов флирт“ с любимия си течен азот. Неговата задача според Chef Роу е била най-трудна, защото той „грабна златна престилка, а ние нямаме сега диамантена престилка“. След като опита произведението на Митко дамата в журито, завладяна от кулинарното удоволствие като всяка жена, възкликна още: „Това е любимият ми десерт тази вечер… Момичетата ще тичат след теб. Висок, красив мъж, който прави страхотни десерти.“

„Хвани ме, ако можеш“ бе второто предизвикателство, в което всеки участник трябваше да приготви красиво и вкусно основно ястие. Първият, който приключи със задачата, трябваше да натисне тромбата в студиото. Това осигури на останалите трима участници само минута, за да завършат ястието си. Това абсолютно ново предизвикателство изпрати на финал Виолина, която освен най-бързо, се справи и най-добре.

За последното място на големия финал се бориха Ивайло и Краси, които в епичен дуел трябваше за 30 минути да приготвят 3 идентични вегетариански хапки. Или както Chef Роу обобщи: „Търсим експлозия от вкусове“. Краси беше затруднен, защото той е добър в приготвянето на месо. И все пак той успя да приготви уникални хапки с шоколадова коричка, гъби, кестени и манго. Ивайло избра да приготви тофу в кисело-сладко-лютив сос, чесън и кориандър. И двамата участници се справиха блестящо, затова детайлите решиха изхода от двубоя.

„Ти си построил една хапка на няколко нива, всяка от тях с различно усещане, вкус, визия. Това е една хапка, която всеки би обичал, освен ако няма деликатно немско стомахче“ каза ChefРоу за направеното от Ивайло, който единодушно бе определен за трети финалист в MasterChef.

Кой ще бъде големият победител в шести сезон на MasterChef ще стане ясно на 6 декември от 20.00 часа на всички платформи на bTV.