Варна остава номер едно дестинация за медицински туризъм

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9283723 www.24chasa.bg
Спа центровете в и около морския град са на най-високо световно ниво

Корекции на зрението, нова усмивка и балнеология са причините, заради които чужденци предпочитат Варна за здравен туризъм

Въпреки кризата, Варна остава номер едно дестинация за здравен, дентален , уелнес и спа туризъм. От няколко години насам Варна безапелационо демонстрира превръщането си в всесезонна дестинация за туризъм. Есента тук е особено подходяща за съчетанието между почивка край морето и ползването на прекрасните ресурси за лечение и рехабилитация, които града и околностите му предлагат. Повечето туристи, ползващи подобни услуги в сферата на спа и уелнес почивките край Варна. Те са категорични, че ги е привлякла красивата природа, минералните води, както и модерните спа центрове. Специалиститте тук са на световно ниво, коментират ползвали вече услугите им. Всичко това на фона на изключително конкурентни цени.

От години неофициално Варна е провъзгласена за морска столица на спа туризма, а и на денталния такъв. В последните години туристите са привлечени и от нови и модерни центрове за здраве, уелнес и естетика, конкретни модерни специализирани техники, програми за подобряване на здравето и разкрасяване.

Варна и морските й курорти „Златни пясъци“, „Св. св. Константин и Елена„ „Ривиера“и „Слънчев ден“ разполагат с богато многообразие от балнео, спа и медицински центрове, които могат да задоволят все по – нарастващите изисквания на загрижени за своето здраве хора.

Тук туристите ползват букет от естествени природни фактори - морски климат, ултравиолетова радиация, морска вода богата на соли и микроелементи, водорасли, лечебна кал. Малко курорти в Европа могат да се похвалят с подобно съчетание на природни богаства.

Едно от най–важните условия за перспективното развитие на здравния туризъм на територията на Община Варна е новосъздадената магистърската програма на Медицински университет Варна по „Рехабилитация, морелечение, уелнес и СПА“. Тя е проектирана да отговори на необходимостта от бързо развитие на оздравителните и уелнес пазари в България и на специфичните потребности от висококвалифицирани професионалисти за сектора.

Пациенти от Западна Европа избират Варна за дентални услуги, тъй като у нас те са със същото качество, но на по-добри цени. Десетките дентални центрове от най-високо ниво, високата квалифискация на здравните кадри в местните държавни и частни болници, както и уникалното качество на спа услугите в региона са причина и през есента морската столица да остава притегателен център за туристи от Европа и цял свят.