Ето новото лого на Канал 3, който ще е NOVA NEWS от 4 януари

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9284198 www.24chasa.bg

Канал 3 се превръща в новинарското продължение на "Нова" от 4 януари с напълно обновена визия и ново име - NOVA NEWS ("Нова нюз"), съобщиха от "Нова Броудкастинг груп", като показаха и новото лого на телевизията.

Медийната компания, която придоби Канал 3 през октомври, ще запази профила му, като доразвие новинарското му съдържание.

Nova News ще послужи като отправна точка в моменти на актуални събития с извънредни включвания директно от най-горещите точки. Медията ще представя важните местни, национални, европейски и световни теми от деня с новини на всеки кръгъл час. Тя ще използва опита на новинарския екип и ресурса на Нова телевизия.

„Тази година отново доказа, че във времена на предизвикателства и трудности информацията става все по-търсена и важна за хората. Като национално отговорна компания и водеща медийна група на българския пазар "Нова Броудкастинг груп" отговаря на тези очаквания с новинарска телевизия, която ще предложи на зрителите актуална и достоверна информация в реално време. Амбицирани сме да утвърдим  NOVA NEWS като телевизионен новинарски лидер в България“, казва изпълнителният директор на "Нова Броудкастинг груп" Ива Стоянова.

През януари новинарският канал ще стартира с обновена програма, в която са запазени емблематични предавания на Канал 3, сред които “Патарински LIVE”, „Денят на живо“ и „Офанзива“, както и директните излъчвания на всички значими за обществото ни икономически, политически, социални и културни събития. Част от програмата ще бъдат и утвърдените публицистични предавания и опитните лица на Нова тв, които ще допълнят съдържанието на обновения новинарски канал.