"168 часа": Бил Гейтс завиждаше на Стив Джобс, че е Магьосника, но сега май го задмина

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9323554 www.24chasa.bg

Инвестира в “Бионтек” и “Модерна” $4 млрд., на едната стойността скочи 4 пъти, на другата - 8

Само в периода на пандемията книжата на “Майкрософт” се повишиха от $151 на 214

Помните ли как Бил Гейтс наричаше покойния Стив Джобс?

"Гений с естествен магнетизъм." Създателят на "Майкрософт" се опитвал да го копира, но неуспешно.

"Той беше такъв магьосник, а аз бях непълнолетен магьосник, така че не можех да попадна под неговите заклинания - но го виждах как хвърля заклинания и след това гледах хората. За мен те бяха хипнотизирани - казва наскоро Гейтс. - След което чистосърдечно си признава: "Бях толкова ревнив.”

Е, сега, изглежда, май самият той се превърна в ненадминат магьосник.

Какви са фактите

Бил Гейтс и шефът на СЗО Тедрос де Гебрейесус са приятели отдавна. Двамата се познават от далечната 2005 г., когато етиопецът е министър на здравеопазването. Той е африканският лидер, който пръв обявява война на маларията и затова е поканен да стане председател на Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария, финансиран от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Заедно с това те го привличат за член и на подкрепяния от тях Глобален алианс за ваксини и имунизации (GAVI).

Какъв е резултатът от това сътрудничество, вижте ТУК.

Без значение коя от най-популярните ваксини, очакващи одобрение, ще спечели лъвския пай от поръчките, Бил Гейтс ще регистрира печалби.
Без значение коя от най-популярните ваксини, очакващи одобрение, ще спечели лъвския пай от поръчките, Бил Гейтс ще регистрира печалби.