Накъде с децата на 9 и 10 януари

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9382750 www.24chasa.bg
СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Ето какво могат да гледат малките зрители този уикенд.

9 януари, 11,30-12,30 ч, Театър 199

"Малката кибритопродавачка"

Един от най-обичаните разкази на Ханс Кристиан Андерсен ще бъде на сцената на Театър 199. Един от основните проблеми, който представя куклената постановка, е бездушието и безразличието на хората, но от друга страна се показва силата, надеждата и волята. Представлението продължава 60 минути.

Билети може да закупите на касата на театъра.

9 януари, 13,30-13,30, Театър "Възраждане"

"Макс и Мориц"

Заведете децата на забавните приключения на Макс и Мориц в театър "Възраждане". Представлението показва пакостите и игрите, които напомнят за времето, когато децата играеха навън, а не пред компютрите. Постановката е комична и забавна и завладява публиката с помощта на различни театрални техники и ефекти. Малките зрители имат желанието да се забавляват, както някога са правили техните родители. Естествено, остава и поуката, че може да си палав, но всичко трябва да си има мярка, а с мярката трябва много да се внимава.

Билети се закупуват онлайн на страницата на театъра.

10 януари, 11,00- 12,30 ч, Младежки театър "Николай Бинев"

Спектакъл "Момо"

Представлението "Момо" е странна история за крадците на време и за дете, което връща на хората откраднатото време. Момо е специално момиченце, което разполага с цялото време на света да изслушва приятелите си, а игрите с нея винаги са забавни и увличащи. Един ден в градчето, в което живее, се появяват лоши хора и времето на всички започва да не достига. Единствено Момо остава незасегната от зловещия план на крадците на времето. Малките зрители ще разберат дали ще й стигнат силите да се противопостави и ще има ли кой да я подкрепи в тази непосилна задача да спаси и освободи времето.

Билети се закупуват онлайн на страницата на театъра.

10 януари, 16-17 ч, Софийска опера и балет

Опера за деца "Рейнско злато"

Софийската опера представя специална адаптация за малката публика на първата част от тетралогията на Рихард Вагнер „Пръстенът на нибелунга“. Под формата на приказка главните герои разкриват своите истини за борбата между доброто и злото, за силата и влиянието на човешките страсти – властолюбие, алчност, завист и любов. Това е приказка – метафора на човешката същност.

Билети могат да се закупят онлайн на страницата на Софийската опера.