Патрик Демпси от "Анатомията на Грей" на 55 г.

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9406686 www.24chasa.bg
Патрик Демпси СНИМКА: РОЙТЕРС

Актьорът Патрик Демпси, известен с ролята си на неврохирурга д-р Дерек Шепърд в сериала „Анатомията на Грей“, навършва 55 г. днес.

Демпси е роден на 13 януари 1966 г. в Люистън, Мейн, САЩ. Има две по-големи сестри.

На 12 г. разбира, че страда от дислексия, което променя живота му. В гимназията участва в състезания по жонглиране. Напуска училище на 17 г., за да се посвети на актьорството.

Първата си голяма роля в киното получава едва 21-годишен. На същата възраст се жени за Роки – майката на свой близък приятел.

Двамата се запознават, когато Демпси е на 18 г. Това е първият брак и за двамата, въпреки че Роки има три деца от предишната си връзка.

Разликата във възрастта обаче води до раздялата им след 6 години съвместен живот.

Двамата имат дълъг развод, който приключва през 1994 г. Роки дори обвинява Демпси във физическо насилие над нея по време на брака им. По-късно сама оттегля обвиненията. Тя умира през 2014 г. на 74 г. от рак на гърлото и белите дробове.

Втората му съпруга е фризьорка. Двамата се запознават, когато Демпси си запазва час за фризьор. Женят се през 1999 г. Имат 3 деца и продължават да са заедно и до днес, въпреки кратка раздяла през 2016-а.

Демпси е запален по автомобилните състезания. Участвал е в редица надпревари с различни състезателни автомобили, а през 2006 г. формира собствен състезателен отбор.