"Червената шапчица" е любим спектакъл за деца

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9426693 www.24chasa.bg
„Червената шапчица“ е любим спектакъл за деца

На 23 януари от 11 часа на Голяма сцена в Софийската опера и балет ще се играе любимото представление на всички деца по приказка на Шарл Перо „Червената шапчица“.

Музиката на спектакъла е от Александър Владигеров. В този увлекателен мюзикъл с голямо въображение и изобретателност се показва, че човек се нуждае от повече истински приятели.

В образа на Кучето е потърсено равновесие между лошото и доброто. Лисицата, превъплътена като „Горската мис“, символизира красотата. Зайчето напомня бързината и жизнеността на спортиста.

Всяко дърво от декора е своеобразна обител – Лисицата си има „Моден салон“, Вълкът предпочита да се отбива в „Горската кръчма“, Ловецът често минава към „Горската болница“, Звънчето обитава „Горската библиотека“. Къщичката на бабата в гората е мястото на страховитата среща между Червената шапчица и Вълка.

Тази спектакъл е забавно и изпълнено с житейска въдрост послание към малки и големи, към любознателните деца, които обичат приключенията.

Участват:

Елена Стоянова, Анна Вутова-Стойчева, Силвана Пръвчева, Рада Тотева, Александър Георгиев, Иванка Нинова, Цветан Цветков, Георги Джанов

Текст на песните: Иван Свежин Теофилов

Сценичен вариант и режисура: Юлия Кръстева

Художник: Павлина Коцева