Защо Бойко Борисов ту е с брада, ту без

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9427446 www.24chasa.bg
Борисов с различна визия през няколко дни СНИМКИ: ЛИЧЕН ПРОФИЛ ВЪВ ФЕЙСБУК

Премиерът смени визията си три пъти през последните седмици

През последните седмици премиерът Бойко Борисов три пъти сменя визията си. Появява се с леко набола брада, после от края на декември си пуска окосмяване около челюстта до бакенбардите, като бузите са гладко избръснати. Сега пък е без никаква брада.

Кога един мъж се бръсне и защо понякога предпочита да е леко брадясал?

“Може само да спекулираме по тази тема. Това са условности и в никакъв случай не може да се говори конкретно за даден човек, без да е направено проучване”, казва психологът Росен Йорданов. По принцип, когато един мъж оформя старателно брадата си, това показва внимание към външния вид. Когато има някакъв голям проблем, авария, бедствие, политиците по цял свят се появяват леко брадясали. Това показва, че работят усилено, угрижени са и недоспали. В друг контекст обаче леко наболата брада е сигнал за самовглъбяване, проблеми, депресивно настроение. Когато е добре оформена, означава излизане от кризата: “Добре съм!”.

Гладко избръснатото лице е класически политически външен вид. Ако промените са чести, биха могли да са сигнал за непоследователност и тревога как изглежда в очите на хората. “Външният вид представя човек в определено състояние и настроение. Предава се отношение”, добавя Росен Йорданов.

Тези, които познават стила на Борисов обаче, твърдят, че той периодично редува брадата с гладко избръснато лице. И го отдават предимно на многото му ангажименти, а не на мъжката му суета.