"Вог" пуска нов тираж на февруарския си брой с различна снимка на Камала Харис

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9428935 www.24chasa.bg
Камала Харис на корицата на "Вог" Снимка: Инстаграм

Списание "Вог", което отнесе критики заради снимката на Камала Харис на корицата на февруарския си брой, ще пусне нов тираж с различна фотография, считана за "по-достойна" за бъдещата вицепрезидентка на САЩ, предаде Франс прес.

"В знак на признание за огромния интерес, който предизвика дигиталната корица, и за да отпразнуваме този исторически момент, ще пуснем ограничен тираж на специалния ни брой", заяви говорител на групата "Конде Наст", собственост на която е сп. "Вог".

Списанието се сблъска с "порой" от критики миналата седмица, които определиха снимката на Камала Харис с джинси, сако и кецове като "твърде небрежна" за корицата на печатното издание на февруарския брой.

Според критиците въпросната "всекидневна" снимка, е "зле композирана" и "омаловажава" постиженията на Харис като първата афроамериканка, избрана за вицепрезидент, допълни БТА.

Главната редакторка на "Вог" Анна Уинтур беше принудена да защити оригиналното изображение, след като то се разпространи онлайн по-рано през месеца, настоявайки, че целта на списанието не е да омаловажи "невероятната" победа на Камала Харис на изборите.

След реакцията сп. "Вог" обяви, че ще пусне копия с по-официален портрет на Харис, облечена в светлосин костюм на "Майкъл Корс". Това изображение беше използвано за дигиталната корица.

И двете снимки са направени от американския фотограф Тайлър Мичъл, който през 2018 г. стана първият афроамериканец, заснел корица на "Вог" с портретите си на музикалната икона Бионсе.