Тръмп може да се прости с членството си в Гилдията на актьорите

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9429617 www.24chasa.bg
Доналд Тръмп СНИМКА: РОЙТЕРС

Американската Гилдия на актьорите ще обсъди дали да изключи президента Доналд Тръмп, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Гилдията, която заедно с федерацията на телевизионните и радиоартисти представлява около 160 000 професионалисти, заяви, че дисциплинарният й комитет ще заседава, за да обсъди ролята на Тръмп за безредиците на 6 януари и щурма на Капитолия, предава БТА.

"Доналд Тръмп нападна най-свещените ценности за нашата гилдия - демокрация, истина, уважение към събратята ни американци от всякакви раси и вероизповедания, свещеност на свободата на печата" - каза Габриел Каретрис, председател на гилдията и Американската федерация на телевизионните и радиоартисти.

Доналд Тръмп членува в Гилдията на актьорите благодарение на изявите си като самия себе си в холивудски филми и телевизионни програми - от "Сам вкъщи 2" до "Сексът и градът" в началото на 90-те години на миналия век. Той утвърждава статута си на телевизионна звезда като водещ и продуцент на риалити предаването "Стажантът" и "Звездни стажанти" от 2004 г. до 2015 г.

Дисциплинарният комитет налага различни наказания - от глоби до изключване от гилдията.