Елина Кешишева засне моделите на Dior като картини на Караваджо (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9435488 www.24chasa.bg
Снимки: Инстаграм

Българката Елина Кешишева фотографира представянето на пролетно-лятната модна колекция на марката Dior за 2021 г. Те са като картини на Караваджо. 

Фотографиите на Кешишева за Dior са впечатляващи и носят настроението от шедьоврите на майсторите художници от епохата на Барока и Ренесанса, смятат от международни издания. Елина Кешишева е известна с начина, по който играе със светлини и сенки в своите снимки.

Креативният директор на Dior Мария Грация Чиури отдавна включва елементи от изкуството, феминизма и женската сила в своите модели.

"С тази кампания искаме да покажем постиженията на изкуството в различните му форми - от феминистките есета на Вирджиния Улф до въздействащите колажи на Лучия Маркучи. Колекцията е заснета така, че да се разкрие уникалната сила на изкуството", казват от Dior пред WWD.

Елина Кешишева е български фотограф. Тя работи в Париж. Първоначално заминава за френската столица като модел, а после се осмелява да застане и зад обектива. Кариерата ѝ е започва с участието ѝ в престижния фестивал International de mode et de photographie на Hyeres, последвано от публикуване в книгата на парижкия арт директор на Патрик Реми "Рай".

Пред нейния обектив са позирали звезди като Настася Кински, Фарел Уилямс, Даян Крюгер, Ник Кейв, Вим Вендерс, Анди Макдауъл.