Вокалистът на Years&Years Оли Александър с главна роля в “Греховно”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9438823 www.24chasa.bg
Александър и преди се е изявявал като актьор. Тук е в кадър от новия сериал. СНИМКА: НВО

Годината е 2014-а, когато един млад певец влиза за първи път в кабинета на психоаналитика си и иска той да го подготви за бъдещата му известност. Момчето е на път да издаде дебютния си албум с групата си Years&Years и е сигурно в успеха си. Но какво ще стане, ако се провалите, пита го лекарят. Това не е вариант, защото съм планирал всичко в дневника си още от тийнейджърските години, отговаря певецът.

И се оказва прав. Албумът става истински хит, а днес няма млад човек или запален меломан, който да не знае кой е певецът Оли Александър.

Той разказва за случката с психиатъра пред британското издание “Гардиан”, а поводът е поредният му успех - главна роля в новия драматичен сериал “Греховно”. Това не е първият му опит в актьорството - Оли вече е участвал в сериали и филми като “Пътешествията на Гъливер” и “Големите надежди”, а на театрална сцена си е партнирал редом с достолепната Джуди Денч. А с “Греховно” сам признава, че е уцелил големия джакпот. “Има актьори, които за цялата си кариера не могат да получат такава роля”, казва той.

Неговият герой в сериала се казва Ричи. Той заминава за Лондон, където започва нов живот с беглите си познати Роско (Омари Дъглас) и Колин (Калъм Скот Хауълс). Скоро тези млади хомосексуални стават много близки и заедно с най-добрата си приятелка Джил (Лидия Уест) се впускат в свободата, която им дава големият град. Непознат до момента вирус обаче ще ги изправи пред изпитания, които никога не са си представяли. Това всъщност е история за любов, приятелство и загуба по време на пика на СПИН от 80-те години.

Тогава Оли Александър не е бил роден, но ясно знае какво се е случвало в онзи период. Той самият минава през доста трудности, преди да стане увереният певец и актьор, който често защитава правата на ЛГБТ общността днес.

Сам разказва как страдал от булимия, как бил жертва на насилие от страна на своите съученици, как обвинявал себе си за развода на родителите си и се режел с нож за кратко. “Изпитвах отвращение към себе си. Не исках да съм гей. Бях убеден, че аз съм причината майка ми и баща ми да се разделят”, разказва той. Но когато се мести в Лондон, всичко се променя - получава онази свобода, за която не си е мислил, че някога ще иска. Тогава идва и убедеността, че един ден ще бъде успял.

А първото, което ще направи след това, ще е да купи къща на майка си. Оли вече е изпълнил обещанието си.

Премиерата на петсерийната драма “Греховно” ще е на 23 януари в стрийминг платформата HBO GO. Драматичният сериал е от пет части. Роли в него имат още Нийл Патрик Харис (“Как се запознах с майка ви”) и Стивън Фрай (“Дживс и Устър”, “Черното влечуго”).