Лейля от “Листопад” записа няколко песни, стана лекарка в “Малки убийства”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9438859 www.24chasa.bg
Гьокче Бахадър в новия си сериал

И до днес драмата “Листопад” е най-награждаваният сериал в Турция, а у нас - една от най-гледаните поредици от южната ни съседка. Героите от него и някои от техните реплики се помнят и сега. Сред най-знаковите наред с Али Ръза и Ферхунде бе и средната дъщеря на фамилията Лейля заради много тъжната ѝ история.

Актрисата, която влезе в нейния образ - талантливата Гьокче Бахадър, се завърна в българския ефир с последната си роля в сериалите. Тя играе известна гинеколожка, отдадена на работата си, в премиерния “Малки убийства”, който върви всеки делник от 18 ч по Би Ти Ви.

Това е една от най-награждаваните турски продукции в световен мащаб - неколкократно печели наградите за най-добър сериал и за най-добро актьорско превъплъщения в главна роля, като епизодите от него вървят в цяла Европа, Южна Америка и САЩ.

Главната героиня в “Малки убийства” е гинеколожката д-р Оя Токсьоз. На пръв поглед тя има всичко - успяла е в професионален план и е щастлива. Но всъщност Оя все още не може да превъзмогне травма, преживяна в гимназиалните години, когато е била предадена от трите си най-близки приятелки Мерве, Пелин и Арзу. По време на училищен лагер те я унижават, като скриват дрехите ѝ, докато тя се къпе в реката. Оя остава сама и засрамена отказва да излезе от водата. Докато вика за помощ, Мерве, Пелин и Арзу изоставят приятелката си и отиват при учителя Едип, за да му кажат, че от реката се чуват писъци. Той веднага отива да спаси Оя и ѝ подава сакото си, за да се покрие, а в същото време момичетата привикват всички свои съученици, които погрешно заключават, че двамата имат романтична връзка.

Не след дълго Оя е изключена от училището, а Едип е дисциплинарно уволнен. След като не получава подкрепа дори от родителите си и приятеля си, който веднага след случката я изоствя, Оя изпада в тежка депресия и прави опит да посегне на живота си.

Младата жена обаче е решена да си отмъсти. 20 години по-късно Оя отново нахлува неочаквано в живота на Мерве, Пелин и Арзу, които все още се чувстват гузни, че са я подтикнали към самоубийство. Съдбата събира отново четирите приятелки, а Оя е готова за отмъщение. Тя умело се преструва, че е забравила миналото, но в същото време започва да изпълнява стъпка по стъпка добре обмисляния си с години план.

Ако в “Листопад” Гьокче играеше младо и много объркано момиче, то в “Малки убийства” вече е зряла и улегнала жена, каквато е и в истинския живот.

Актрисата има десетки роли в телевизията и киното, но проби и на музикалната сцена - вече записа няколко свои песни, към които направи и видеоклипове.