Накъде с децата 29-31 януари

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9455714 www.24chasa.bg

Ето къде да заведем децата този уикенд.

29 януари, 19-22 ч, Софийска опера и балет

Мюзикъл "Шрек"

Софийската опера и балет кани децата на мюзикъла "Шрек". Историята е добре позната. В далечно блато живяло само ужасяващото чудовище Шрек. Спокойствието му е нарушено от нахлуването на досадни приказни герои. Всички те са били прогонени от царството си от злия Фаркуад. Решен да опази дома им, а също и своя, Шрек сключва сделка с Фаркуад- да отиде и да намери красивата млада принцеса Фиона и да я доведе при Фаркуад, за да се оженят. Развръзката за героя обаче е щастлива.

Билети за всеки спектакъл може да закупите онлайн или на касата на операта.

30 януари, 11-11,35 ч, Софийска опера и балет

Концерт за бебоц

За най-малката си публика Софийската опера и балет представя популярни произведения от оперната и балетната класика, изпълнени на живо на пиано, цигулка, флейта или от миниоркестър. Участват солисти и оркестър. Част от представлението ще бъдат "Над смълчаните полета", "Снежен човек", "Зеленчуци който не яде", "Дядо и ряпа", "Хей, ръчички, хей ги две", "Пеят, скачат палците", "Валс от "Спящата красавица", "Серенада" на Шуберт и "Дует на Папагено и Папагена" от Моцарт.

Билети се продават само на касата на Софийската опера и балет.

30 януари, 11-12 ч, Учебен куклен театър

"Приказки за Хитър Петър"

Един от любимите герои в българския фолклор оживява в спектакъла "Приказки за Хитър Петър". Беден, но умен и справедлив, той ще направи за смях всеки алчен богаташ, завистлив съсед или високомерен скъперник. Наситено с много смях, автентичен български фолклор и забавни истории, представлението не само ще забавлява малки и големи зрители, но ще им поднесе и важни поуки за ценностите в живота.

Представлението е подходящо за деца над 5 години.

Билети може да закупите от касата на театър НАТФИЗ.

31 януари, 11-12 ч, Театър "Възраждане"

"Синдбад и съкровищата на седемте кралства"

Театър "Възраждане" показва история, която е изпълнена с вълнуващи приключения, мистериозни случки, много опасности и различни изпитания. Зрителите ще се сблъскат с множество пирати, дуели, магьосница, магии, тъмнина, светлини, музика и не на последно място - с принцеса. Въпреки всички неочаквани предизвикателства смелият пиратски капитан Синдбад героично и умело успява да се справи с всяка трудност.
Представлението е с участието на Донка Аврамова-Бочева, Боян Младенов, Анатоли Лазаров, Георги Златарев, Свежен Младенов, Мариана Жикич, Костадинка Аратлъкова, Лиляна Шомова.

Билети се купуват на касата на театъра и онлайн на страницата на театъра.