Алекс Сърчаджиева е дъщеря на зам.-министъра на здравеопазването в "Откраднат живот"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9456984 www.24chasa.bg
Александра Сърчаджиева

Актрисата разказва живота си в спектакъл, показва го след 2 месеца

Само два месеца след смъртта на Иван Ласкин близък приятел на Александра Сърчаджиева я помолил да му направи услуга. Бил страшно влюбен в приятелката си и настоял актрисата да разкаже пред група хора някаква история - такава била част от изненадата му.

Сърчаджиева била на ръба да му откаже - нямало как да говори вдъхновено, след като самата тя страда дълбоко в този момент. В крайна сметка се съгласява.

Когато отива на уреченото място, се оказва, че е зала, пълна с хора. "Обясниха ми, че дори връщали желаещи, нямало как да влязат всички", каза актрисата по Нова тв.

И започнала да им разказва за себе си. "Забелязах, че хората се смеят много повече на моите истории, отколкото на комедиите, в които играя. После плачеха на други." Така й хрумва идеята да разкаже живота си в спектакъл. Сценарият е на Яна Борисова, а режисьор е Димитър Коцев - Шошо.

Искам да покажа себе си. Хората ме познават от сцената или като водеща, но сега ще направя дисекция на себе си, каза още Сърчаджиева.

Премиерата ще е в края на март или април.

Дотогава обаче актрисата ще се появи на малкия екран в последния сезон на "Откраднат живот", наречен "Финалът". Тя влиза в ролята на коремен хирург и дъщеря на зам. министъра на здравеопазването. Затова и през цялото време не е сигурна защо е взета на работа - дали заради баща си, или заради способностите си. "Това я прави малко дразнеща", казва Сърчаджиева.

В ролята на баща й влиза звездата Любо Нейков. За него участието в сериала е за първи път, докато тя вече имаше мимолетна, но важна роля в първия епизод на първия сезон - изигра младата д-р Кръстева (Янина Кашева), която участва в подменянето на бебетата.