Зимните спортове и дестинации по време на пандемия

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9457934 www.24chasa.bg

Почивка по време на пандемия – възможна!

Ситуация, която ни извади от „зоната ни на комфорт“ и заради която променихме както начина си на живот, така и начина, по който почиваме. Туризмът е един от секторите, които претърпяха най-сериозни щети. Той много бързо трябваше да се преструктурира и да направи почивката на туристите вълнуваща, но и безопасна! Трябваше да предложи условия, при които, ваканцията да бъде възможна, но при спазване на строги мерки за дезинфекция.

Ски курортите изглеждат доста безопасна зона, на фона на пандемичната обстановка в момента. Сега, когато сме на прага на същинската зима, заснежените склонове все по-силно привличат любителите на зимните приключения. А маската и очилата, така или иначе са част от ски екипировката. Чистият въздух, отстояния между хората и многото освобождаване от стрес, само допълват привлекателния образ на зимната ни почивка. Спортът и особено този на открито гарантира страхотен тонус и добро здраве. Банско и Пирин планина държат лидерска позиция, що се касае за предпочитания за зимен курорт. Ски пистите в региона покриват световни критерии за качество! Може да се открият забавления, както за най-малките и неопитни любители на планината, така и за професионални и опитни скиори.

Специалистите са единодушни, че студеното време не бива да ни спира и е чудесно да прекарваме колкото може повече време навън. Времето, прекарано на открито ни зарежда с енергия, облекчава депресията и помага да намалим стреса. Красивата Пирин планина, в която е разположен елегантният комплекс Гранд Хотел Банско има прекрасни върхове, уникална природа и кристално чист въздух. Пирин е част от списъка на UNESCO зa световно наследство, което само по себе си е достатъчна гаранция за уникалността на този район.

Чистотата и отлично поддържания ред са приоритет в големите хотели. Гранд Хотел Банско е един от комплексите, които са създали строга организация на чистота и дезинфекция на своята база. Сигурността на хората е превенция за преминаване през кризата и запазване здравето на всички. И затова се спазват всички изисквания и препоръки за безопасност на служители и посетители, които Министерството на Здравеопазването е издало.

Големите хотели са големи, точно защото услугите и комфортът, които предлагат са разнообразни и следват тенденциите за перфектната линия на своя образ пред гостите си. Гранд Хотел Банско предлага, изключителен колорит от удобства, които ще поставят незабравима 5 звездна почивка. От разнообразни, просторни места за релакс в хотела, през ултра-модерен СПА център и елегантни апартаменти до „шатъл“, изкушаващи цени, за първокласни преживявания.