Гениално, казват на 12-годишна българка след кастинг в Испания и я вземат в главната роля

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9463288 www.24chasa.bg
Съвсем скоро 12-годишната варненка ще изиграе първата си главна роля.

Вивиан Милкова ще играе със звезди от “Карибски пирати” в комедиен филм на ужасите

След около месец 12-годишната българка Вивиан Милкова ще застане пред камерите редом до световни звезди, участвали в “Карибски пирати”, “Междузвездни войни”, “30 сребърника”. Това е първата ѝ роля в киното, но се изстрелва директно на най-високото стъпало. Дебютът ѝ е с основния образ, около който ще се върти филмът. Ще се снима в Испания, но на английски и ще бъде комедия/ужаси. Заглавието на лентата и имената на другите актьори засега се пазят в тайна, каквато е обичайната практика.

Родената във Варна Вивиан е избрана между 417 деца със селекция, преминала в няколко кръга в Испания. Талантливото момиченце живее с майка си от две години в Марбея и още след преместването им там започва да ходи на курс по актьорско майсторство. В края на миналата година майката Вили Андреева вижда случайно в интернет обява за кастинга. Подали документите и след седмица получили отговор, че Вивиан е минала първи кръг. За втория трябвало да изпрати видео с кратка презентация и сцена. Заснела го само за пет минути и още същия ден изпратили материала.

Реакцията, която

получила от екипа,

била: “Гениално!”

След Нова година я поканили в Мадрид за следващ кръг, до който стигнали само четири момичета. Трябвало да изиграе сцена от филма. Представянето ѝ е повече от впечатляващо и накрая целият екип започва да я аплодира бурно. Продуцентът, който е снимал със звезди от ранга на Антонио Бандерас, казал, че от 37 години е в този бизнес и въпреки това е изумен от българчето. “Тя не е родена за актриса, тя е родена за звезда. Вивиан дойде и ни уби!”, с възторг казал той.

Малката актриса също е много развълнувана: “Много съм щастлива, че взех ролята, и се трогнах от думите на продуцента”. Талантите ѝ са разнородни, но най-много я влече актьорството. Харесва ѝ заради възможността да влиза в различни образи и да опознава различни гледни точки. Когато започнала да посещава такъв курс, доста се притеснявала, но с времето свикнала. Сега, заставайки пред камерата, забравя за всичко около себе си и се фокусира върху ролята.

Вивиан трупа успехи и в други сфери. Била едва на 6 месеца, когато баща ѝ я вкарва в басейна. Самият той - Валентин Милков, е със стотици медали от национални и международни шампионати по плуване. Само в едно състезание успява да спечели 11 златни отличия, от които 10 са индивидуални. Участвал е в 5 европейски и 3 световни първенства. На 21-годишна възраст заминава за Щатите, където през 2001 г. взема злато и сребро от Открито първенство на САЩ по плуване. След контузия става треньор по плуване в Индиана Юнивърсити, където тренира лично Клаус Андерсон и Сергей Фесенко. В момента е ръководител на IТ проeкти. Внедрявал е такива в големи компании в Дания, Нидерландия, Швеция, Англия, Полша, Саудитска Арабия, ОАЕ, Катар, Оман, Пакистан, Египет и Америка. В свободното си време заедно с втората си съпруга и с още няколко IТ експерти създали концепция за изкуствен интелект в плуването и получили награда от Google, Alibaba и Международния олимпийски комитет. Сега спомага за развитието и на друга иновация, която при реализацията си ще разтърси цяла индустрия, но тепърва проектът ще бъде представен.

Първите занимания на Вивиан с треньор обаче не са в басейна, а с тенис на маса. Това е спортът, който е тренирала майка ѝ - Вили Андреева. Тя била точно на възрастта на дъщеря си в момента, когато

за първи път става

шампион на България

Бивша национална състезателка е, с многобройни международни отличия. Заради тежка травма обаче се отказва за известно време и се записва да учи в НСА. На 21 години заминава за САЩ при Валентин, с когото вече имали връзка. Там отново подновява състезателната си кариера и окончателно я спира на 25 години. Зад океана Вили влиза във фитнес индустрията. След няколко години в Щатите двамата се връщат в България, където се ражда дъщеря им Вивиан. Във Варна Вили получава шанса да ръководи и развива голяма верига фитнес клубове. “Повечето бизнеси у нас се опитват да се адаптират към българските условия. А аз исках да пренеса изцяло опита си от Щатите. В тези години хората си мислеха, че фитнесът е културизъм, моята цел беше да ги науча, че това е здравословен начин на живот, в който не влизат само тренировките с уреди. Има тичане, плуване, правилно хранене и т.н. Хората на възраст се притесняваха да влязат в залата, защото си представяха, че там има само силиконови мацки и напомпани младежи. Исках да разчупя тази представа и успях”, казва Андреева. В момента ръководи компания, която продава фитнес уреди и аксесоари и консултира изграждането и менажирането на спортни центрове в България, Испания и Саудитска Арабия.

На 4-годишна възраст Вивиан отново влиза в басейна, вече за да тренира, след като се оказва, че тенисът на маса не е нейният спорт. Две години по-късно майка ѝ получава покана да управлява и развива верига фитнес клубове в Саудитска Арабия и семейството се мести там. 6-годишното момиченце тръгва в първи клас в американско училище, а в свободното си време се учи да свири на пиано и да играе тенис на корт. Прибирайки се обратно във Варна, Вивиан е записана в българско училище и само за седмица успява да се научи да пише на кирилица.

Преди две години отново се местят, този път в Марбея, но Вили и вторият ѝ съпруг - бразилец, често пътуват до Саудитска Арабия заради професионалните си ангажименти. Първата година Вивиан изкарва в държавно училище, за да може по-бързо да се адаптира и да свикне с езика. Научила го едва за два месеца и станала отличничката на класа. Толкова бързо напредвала, че дори един от преподавателите се усъмнил в твърденията на детето и майката, че не е учила испански преди това. От септември вече е в частно училище, където часовете са от 9 сутринта и продължават до 17 часа. Мерките за безопасност заради пандемията от COVID са железни. Децата

нямат право да

се приближават

до чиновете на

останалите ученици

На влизане и излизане от стаята задължително използват дезинфектант, а в стола всяко място е отделено с прозрачна преграда.

В Марбея Вивиан продължава с тренировките по плуване и успява да се класира с много добро време за Андалусийското първенство. Висока и атлетична, тя се справя с всеки спорт, без значение дали е сериозно ангажирана с него, или е само за удоволствие. В малкото си свободно време обича да рисува, сяда пред пианото или пее. Филмите са другата ѝ голяма страст. И още нещо - когато има вдъхновение, пише разни истории. Това пък най-вероятно го е наследила от дядо си по бащина линия. Христо Милков е един от създателите на секретното поделение “Тихина”. Посвещава голяма част от живота си на физическата подготовка за оцеляване в трудни условия и изпълнение на опасни и животозастрашаващи специални мисии. Пионер е в ултрамаратонството, а на сравнително късна възраст - на 58 г., започва да пише книги, сред които са “Тихина”, тетралогията “Синовете на планината”, романът “Легенда за яснооките”.

Вивиан все още не е издала свои творби, но за семейството си сама написала и илюстрирала 8 броя книжки, които направила от листове от тетрадка и в тях описала своя приказна история.

В България се прибира всяка ваканция и естествено обожава родния си град Варна. Но тъй като родителите ѝ обичат природата, непрекъснато малката чаровница редува морето с походи в планината.