Празна Венеция е рай зa холивудските продукции

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9468736 www.24chasa.bg
Празните улици на Венеция СНИМКИ: ФЕЙСБУК

На фона на краха в туризма заради пандемията Венеция изживява бум в кино - и тв продукциите. Не само италиански, а и холивудски филми и клипове се снимат непрекъснато из изпразнения от туристи град. Според в. “Кориере дела сера” в пустинната заради пандемията Венеция от началото на годината досега са снимани 204 малки и 12 големи продукции.

За екипите от киноиндустрията работата из пустите пейзажи на града и каналите му е повече от лесна, защото са идеална сценография за всякакъв тип творби. Във Венеция се снима и част от “Мисията невъзможна 7” с Том Круз. 

Банки, автокъщи и какво ли не още избират Венеция за фон за снимките на рекламните си клипове. Тв сериали също се завъртяха из каналите на града. “Венеция днес е много по-икономична, а освен това няма проблеми заради съжителството с много хора и затова снимането тук е лесно”, казва венецианският кинопродуцент Гуидо Черазуоло.

Всичко това е и като глътки кислород за омаломощената от липса на туризъм Венеция, в която хотели и ресторанти са заключени отдавна. Всичко около киноиндустрията обаче носи доходи за града, като се има предвид, че снимащите екипи имат нужда от ресторанти, хотели и занаятчии, които да работят за продукциите. 

“Искаме да превърнем Венеция все повече в град на киното и да забравим идеята за града, задушаващ се от туризъм, въпреки икономическата криза заради епидемията”, казва съветникът по туризма на Венеция Симоне Вентурини.