Осиновена немска овчарка спаси живота на господаря си, когато получи инсулт

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9489473 www.24chasa.bg

Един читириног приятел може да реагира като истински професионалист, когато гостодарят му е тежко болен. 

Такава е историята за осиновената от мъж на име Брайън, от щата Ню Джърси, немска овчарка - Сейди. 

Тя реагира светкавично, когато вижда, че здравето на собственика й много се влошава и именно тя спаси живота му, когато той получи инсулт, оповестиха от приюта за животни в Оукланд, базиран в Ню Джърси в един един пост във фейсбук.

Докато Брайън лежеше на пода с инсулт миналата седмица, кучето облиза лицето му, за да не припадне.

Сейди дори изтегли Брайън в друга стая, където беше мобилният му телефон. Това даде възможност на мъжа да се обади за първа помощ и беше спасен, пише TAG 24.

Мъжът и любимецът му не се познават от толкова дълго време. Преди шест месеца Сейди е била в друго семейство, което не е могло да я задържи повече.

Кучето е било много нещастно при промяна на положението си, съобщиха служителите на приюта. "Тя беше като полудяла и изгубена, извъднъж загуби семейството си, което можеше да има", пишат от персонала във фейсбук.

Не беше лесно да се намери нов дом за кучката. Тя се нервираше в присъствието на чужди хора.

В крайна сметка съдбата й се промени, когато Брайън я взе при себе си.  От самото начало той изпитваше специална връзка с нея и едва ли е подозирал, че тя един ден ще спаси живота му и ще живее втори живот, благодарение на бързата реакция на Сейди.

В момента собственикът на кучето се възстановява в болницата. Семейството му ще се грижи за Сейди толкова дълго, колкото е необходимо, докато се завърне той вкъщи. Благодарение на видеообажданията мъжът поддържа контакт с кучето си по всяко време.