Дъщерята на Зуека снима баща си във филм, взема награда

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9495303 www.24chasa.bg
Девина и баща й в кадър от филма СНИМКА: ЗЛАТАН ДЕКОВ

Девина, дъщерята на Васил Василев-Зуека и бившата му половинка Нина Димитрова, спечели наградата на публиката на международен филмов фестивал в Амстердам. Девина Василева е режисьор и сценарист на късометражната лента FriDgid (“Хлад”), но се появява и като актриса във финалните сцени. Във филма участва и Зуека.

“Беше доста интересно да работя с баща ми”, казва Девина, която очевидно е наследила талантите на родителите си.

Сюжетът се върти около отношенията в семейство със силно контролиращ баща, който се опитва да ръководи изцяло живота на дъщеря си Фреа.

“Не всичко, което той си мисли, че е добре, наистина се оказва така. Това е история за токсичните връзки и свободата. И проследявам израстването на дъщерята.”

Девина влиза във филма накрая като вече порасналото момиче Фреа. Зуека също се появява в последните кадри като властния баща. Таткото на по-млади години е изигран от Денис Изетов, а Сияна Янкова е майката. Фреа в различните периоди на израстването се представя от Калина Владимирова и Дария Занева.

В момента Девина е студентка трета година в Англия и е с две специалности - “Критика и английска литература” и “Драма”. Дебютният ѝ филм тепърва ще присъства в програмите на още десетки фестивали по цял свят и със сигурност го чакат още много признания.