Накъде с децата 20-21 февруари

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9526835 www.24chasa.bg

Ето къде да заведете децата този уикенд.

20 февруари, 11-11,55 ч, Столичен куклен театър

"Красавицата и Звяра"

Столичният куклен театър представя спектакъла "Красавицата и Звяра" - една история за човека, за същността и външността. Класическата приказка разказва за истинската любов, която се поражда от поредица от грешки. Буря, кражба, смелост, страх и бягство отвеждат красивата Бел до невероятна истина за човека, преобразен в Звяр. Човешкото е скрито във всяко падащо листенце на розата и само чака някой да го намери, да го види и да му откликне.

Билети се продават онлайн на страницата на театъра.

20 февруари, 19 ч, Държавен музикален и балетен център

"Снежната кралица"

Емблематичната приказка на Ханс Кристиан Андерсен е притча за омагьосано дяволско огледало, което е счупено на милиони миниатюрни парчета. Те показват грозните и лошите страни на човека и всичко около него, изумително красивата и неспособна на искрена любов ледена кралица, детската чистота и обич. Това представление кара зрителите да се замислят дали едно малко момиче има сили да спаси момче, ранено от леден къс, и дали вътрешният стремеж за светлина и топлина ще надделее над вечната зима. Децата имат нужда да си припомнят и да повярват в приказките, защото там се разказва за важните стремежи и победи и за това как една обич изгонва дяволското стъкълце.

Билети се продават онлайн на страницата на Музикалния театър.

21 февруари, 11-12 ч, Софийска опера и балет

"Лешникотрошачката"

Софийската опера представя историята на момиче, което напразно очаква своя коледен подарък в празничната нощ. И когато получава лешникотрошачка под формата на войник в красива униформа, тя още не знае, че й предстои вълшебно пътешествие, в което ще воюва с краля на мишките.

Билети се продават на касата на Софийската опера и балет и онлайн на сайта.

До 25 май всеки ден в The Mall

Изложба "Тутанкамон"

Изящните експонати от злато и скъпоценни камъни ще впечатлят и малки, и големи. Експозицията е за величието, любовта и живота на знаменития фараон Тутанкамон, която включва над 100 експоната от гробницата му. Най-впечатляваща е маската на фараона, изработена от над 10 кг злато и скъпоценни камъни. Синият цвят - лазурит, е от Афганистан, червените скъпоценни камъни са от Индия, а очите - черен обсидиан, от територията на днешна Турция.

Входът за изложбата е 16 лв. за възрастни, 12 лв. за ученици и пенсионери, 10 лв. за групи, а за децата до 7 години е безплатна.