BG Бонд в невъзможна мисия

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9529862 www.24chasa.bg

Първият наш аудиосериал оживява и на хартия

Търсете и отговор на въпроса могат ли изборите да рушат демокрацията

Създаденият специално за Storytel трилър “P.S. Някой трябва да плати” от Богдан Русев е взривоопасна смесица между “Бандата на Оушън”, “Мисията невъзможна” и романите за Агент 007.

Още с появата си през 2019 г. “P.S. Някой трябва да плати” (ИК “Сиела”) успя да спечели сърцата на хиляди слушатели и влезе в историята като първия български аудиосериал, който беше преведен и на английски, и на руски език.

Почти две години по-късно създаденият специално за Storytel Original трилър се появява и в книжно издание с ексклузивен откъс от така очакваното продължение – “P.S. Всичко се връща”. А когато говорим за екшън-криминале, създаден от един от най-добрите български преводачи и писатели, всичко се оказва възможно. Дори и полет до екзотичен остров, за който знаят малцина…

Добре дошли в Сан Матадор - райско кътче, останало неотбелязано на картите и перфектното скривалище за всички бегълци от закона, които биха дали всичко, за да живеят спокойно в лукс и в анонимност от своите преследвачи. Попаднали веднъж на територията, управлявана от суровия диктатор, наричан Генерала, и неговите наследници, безопасността им е гарантирана. Защото, за да се сдобие човек с място на единствения самолет, чийто достъп до острова е разрешен, е необходима лична покана. Но понякога предишният им живот все пак не иска да бъде забравен...

Майкъл - един от най-добрите агенти на международната компания P.S. е изпратен със специална мисия на Сан Матадор, а именно да открие един от жителите на острова и да наложи правосъдие там, където законите са се провалили. За него това обаче далеч не е просто работна командировка. Осъден несправедливо и прекарал дълги години в затвора, младият мъж е готов на всичко, за да получи отмъщението си. А когато ситуацията неминуемо се усложнява, простичкият в началото план се превръща в истинско предизвикателство, възможно само за топпрофесионалисти в сенчестите занаяти. Ще бъде ли островната мисия успешна и колко далеч може да стигне човек в търсене на разплатата? И дали тя ще донесе и нужното изкупление? Миналото не е погребано. И някой трябва да плати за него.

Други предложения на ИК "Сиела"

Могат ли избори

да рушат

демокрацията?

По книжарниците вече можете да намерите “Против изборите: В защита на демокрацията” от Давид ван Рейбрук (ИК “Сиела”) - диагноза за състоянието на демокрацията по света и призив за цялостно преосмисляне на ефектите от популизма, непрозрачността и технокрацията върху съвременните общества.

Западната цивилизация, закърмена с реториката на Уинстън Чърчил (“Всъщност демокрацията е най-лошата форма на управление, с изключение на всички останали форми, опитвани някога”) - е свикнала да вярва, че демокрацията е отговорът. Но тогава какъв е въпросът?

Демокрацията като форма на управление съществува от повече от две хилядолетия, още от люлката си в Древна Атина. За някои демокрацията е символ на отнет идеал, вечен стремеж за обществата от бившия Източен блок. В името ѝ са водени войни, за да бъде тя наложена като форма на управление на недемократични общества. Но демокрацията днес е много различна от пръвоначалната идеология, изповядвана от нейните създатели.

Давид ван Рейбрук ни повежда по стъпките на дълбокомислено и провокативно изследване, което смесва история, култура и политика, за да очертае нов начин на възприемане на демокрацията.

Ван Рейбрук развенчава дълбоко вкорененото схващане, че изборите са основата, върху която демокрацията е построена, и че без тях тя не би могла да съществува. Театърът на празните и недобронамерени обещания на кандидатите, корупционните практики, които изборният процес създава – всичко това подронва доверието в демокрацията. Живеем в опасно време, в което широкият интерес към политиката расте за сметка на доверието в народните представители, в институциите, дори в самия демократичен процес. И докато отъждествяваме изборите със самата демокрация, тези проблеми пускат корени в цялото ни общество.

В навечерието на парламентарни избори “Против изборите: В защита нa демокрацията” не е политическа история, а концепция, предмет на дебати и повод за осмисляне. Преведена на 18 езика и преиздадена над 12 пъти само в родината на нидерландеца Ван Рейбрук, книгата е призив за реформа, който дори да не дава всички отговори, задава правилните въпроси.

Този иконоборчески труд не би могъл да излезе в по-подходящо време… Той демонстрира как вместо да пазят нашето право на самоопределение, изборите всъщност пречат на демокрацията.

Карън Армстронг

„Твърде много, никога достатъчно“ от Мери Тръмп –

непознатото минало на чичо Доналд

По книжарниците излезе „Твърде много, никога достатъчно: Как семейството ми създаде най-опасния човек на света“ от Мери Тръмп.

Книгата е разказ от първа ръка за миналото и настоящето на една от най-широко обсъжданите фигури в съвременната история, заемал в продължение на четири години мястото на най-могъщия човек в света – Доналд Тръмп.

Правени са многобройни опити за характеризиране на 45-ия президент на САЩ от журналисти, психолози, експерти, политически коментатори и обикновени граждани. „Нарцисистично личностно разстройство“ и „зловреден нарцисизъм“ са някои от термините, срещани в медиите. Но тези етикети не ни водят далеч в опитите ни да повдигнем завесите към истината за Доналд Тръмп.

Мери Тръмп, племенница на Доналд и дъщеря на брат му Фреди, поставя началото на разговор, в който досега членове на семейството му не са участвали. Тя ни отвежда далеч в миналото в първите години на Доналд и детството му в сянката на доминиращия му баща със социопатични наклонности и физическото и емоционално отсъствие на майка му.

От ранните детски години и адаптацията към прекомерните изисквания на богатото семейство, през проблемното му юношество във Военната академия на Ню Йорк, книгата разкрива в неочакван детайл механизмите, чрез които Доналд натрупва репутацията си на успешен бизнесмен, както и първите му стъпки в политиката.

Специално внимание Мери обръща на последната година от управлението на Доналд и кризата от COVID-19 – своеобразен синтез на токсичната среда на семейство Тръмп.

„Твърде много, никога достатъчно“ е жив, дишащ портрет на човек, който е оставил дълбока резка в американската политика, в обществото и дори разклатил самите устои на демокрацията. Портрет, който показва не само резултатите, но и причините, не само публичната персона, но и стаените, непреодолими страхове, които диктуват действията.

Мери Тръмп отправя стряскащи предупреждения за бъдещето и показва невиждана досега картина на миналото за човек, чийто политически път може би все още не е приключил.

Класация на издателството