Йоана Сашова, 18 г.: Успелият е щастлив, но невинаги богат

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9534411 www.24chasa.bg
Йоана Сашова

Музикантката и певица с ангелски глас е едно от осем момичета, които пишат на 99 адреса на успеха в проекта ни "Жените, които променят"

Познаваме Йоана Сашова от “Гласът на България”. 18-годишната певица от Кюстендил смая с ангелски глас и вълнуващи интерпретации на известни парчета.

Първата ѝ изява е в църковния хор, където баща ѝ е музикант. “Той винаги помага”, споделя Йоана, която е много близка със своето семейство. На Бъдни вечер тя дебютира с първа авторска песен “Останали”, чието видео е гледано над 180 000 пъти. Иначе учи бизнес администрация в Кюстендил.

Йоана се възхищава на жените, които могат да бъдат раними, а пред света да изглеждат силни и решителни. “Невероятни са онези, които дори разбити, изглеждат красиви и са способни да вдъхнат на другите кураж и да покажат, че са независими”, казва тя. Йоана е изключително позитивна и сърдечна и не се е сблъсквала с предразсъдъци към ромския си произход, но признава, че има приятели, които срещат такива.

Талантливата Йоана е уверена, че може да развие потенциала си в България, но не си поставя граници. 

Когато я питат какво за нея е успехът, първата мисъл е, че щастието, това е успехът.

“Успелият е щастлив човек. Може да не е много богат, но ако е щастлив със семейството си, с работата си, с живота, който живее, той е постигнал всичко.”