Балет "Арабеск" представя "Лешникотрошачката"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9545115 www.24chasa.bg
Сцени от спектакъла "Лешникотрошачката" СНИМКА: Архив На Театъра

Съвременната танцова приказка за деца и възрастни по музика на П.И.Чайковски се играе в Музикалния театър

"Лешникотрошачката” на балет „Арабеск”, създаден по прочутата приказка на Е.Т.А.Хофман и вълшебната музика на П.И.Чайковски, е интересен, съвременен и в същото време атрактивен спектакъл, създаващ атмосфера и настроение.

Съвременната танцова приказка за деца и възрастни ще се играе 28.2. от 17 ч в салона на Музикалния театър.

Посланието на спектакъла е, че всеки човек трябва да е свободен да фантазира, да е свободен в избора си да превръща мечтите си в реалност и да променя около себе си света така, както той мечтае да го направи,

Спектакълът е фееричен, в него не липсват любимите герои от приказката на Хофман: мишките, играчките, които оживяват, и самият принц Лешникотрошача.

В ролята на Мари ще видим Виктория Петрова, на принца – Васил Дипчиков, на Фриц - братчето на Мари - Филип Миланов. В магьосника Дроселмайер се превръща Асен Наков, а в една неочаквана роля - на принцеса Мишонка - Константина Ханджиева, и в ролята на Снежната кралица е Ангелина Гаврилова.

"Спектакълът минава на един дъх и е изключително атрактивен. Той демонстрира високия професионализъм и възможности на танцьорите от Балет „Арабеск”, който за пореден път защити класата си на първа и единствена компания за съвременен танц у нас и зареди почитателите си с истинско коледно настроение. Сюжетът е представен с изтънчено въображение, проникновен романтизъм и модерна чувствителност", пише критиката.

Хореография – Боряна Сечанова,

Сценография – Борис Стойнов

Художник - Цветанка Петкова-Стойнова

Важно!

Билети на касата на Музикален театър.

Мерките за безопасност с цел предотвратяване разпространението на Covid-19.по време на спектаклите в Музикален театър са съобразени с всички разпоредби и препоръки на Министерство на здравеопазването, както и от Столична община.

Местата в зрителната зала са ограничени до 30 % от наличните.

Молим, носете маски и спазвайте дистанция.