Търсят кой загуби плик с диаманти в супермаркет в Неапол

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9550555 www.24chasa.bg
СНИМКА: Пиксабей

Три диаманта, всеки от които със сертификат, още чакат собственика си да ги прибере, след като ги загуби в Неапол, съобщи в.”Кориере дела сера”.

На 19 февруари вечерта чистачите на супермаркет „Гран Густо” в Неапол намерили бяла торбичка с три диаманта в нея. След това я предали на шефовете на магазина. След преглед на видеозаписите на камерата се видяло как торбичката изпада от джоба на белокос мъж с черна маска, докато търсел нещо до един от фризерите. Вижда се и как обикаля около рафтовете десетина минути и след това плаща в брой покупките си на касата.

Никой от работещите в магазина не разпознал въпросния мъж като някой от обичайните клиенти.

Директорите на супермаркета чрез адвокатите си се свързали с отдел „Изгубени вещи” на кметството, но се оказало, че той няма каса. Затова едва след дни общината получи диамантите за съхранение.

Според първоначални експертизи те струват около 50 000 евро. Всички се чудят как е възможно още никой да не си е потърсил ценните предмети, а също и как е възможно да идеш да си пазаруваш в супермаркета с три диаманта в джоба. Магазинът се намира близо до пристанището на Неапол и до зона, в която има златарски магазини. Предполага се, че разсеяният клиент е дошъл от там.