Сериал за турското разузнаване МИТ излиза на екран

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9559880 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

"Тешкилят" /организация/ е заглавието на нов турски телевизионен сериал, чийто сюжет е свързан с турската Национална разузнавателна организация /МИТ/.

Дейността на МИТ е дълбоко пазена тайна, а за някои агенти и операции на организацията, особено тези, свързани с дейността й зад граница, се разказват легенди, посочва БТА. 

Според създателите на сериала някои сцени са заснети в комплекса на МИТ, наричан "кале"/ крепост/, в столицата Анкара, което се случва за пръв път в Турция. Счита се, че това е най-строго пазеният обект.

Зрителите ще видят на екрана някои от методите, използвани от МИТ при изпълнение на мисиите, и най-новите разработки при безпилотните самолети, посочи представител на продуцентската компания TIMS&B Productions при представянето на новия сериал.

На TIMS&B Productions принадлежат някои от най-популярните сериали, излъчвани и в чужбина, сред които "Хиляда и една нощ".

Режисьори на новата продукция са две от най-известните имена в бранша - Тимур Савджъ и Бурак Сагяшар.

В сериала са ангажирани популярни актьори, сред които Чаглар Ертугрул, Месут Акуста, Езги Еюбоглу, Дениз Байсал Юртчу и др.

Сериалът ще се излъчва от екрана на държавната телевизия и радио ТРТ от 7 март т.г.

МИТ е известна с успешните си операции зад граница, включително срещу арменската терористична организация Асала. Групировката извърши поредица атентати в недалечното минало срещу турски дипломати в различни страни, но в резултат на акциите на МИТ беше разгромена.