Касиел Ноа Ашер играе в "Трамвай Желание" в памет на Крикор Азарян

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9564359 www.24chasa.bg

От самото си създаване на 15 март 2015 година, театър "Азарян" ежегодно отбелязва рождения ден на своя патрон.

В памет на професора, НДК и фондация „Проф. Крикор Азарян” организират специални събития с участието на неговите ученици.

Тази година това ще се случи на 13 март от 19 часа с последния премиерен спектакъл на Касиел Ноа Ашер „Нощта на покера”.

„Нашият учител проф. Крикор Азарян още във втори курс ни хвърли в дебрите на Тенеси Уилямс. За нас това беше едно стръмно изкачване на театралния Еверест с много падания и синини. Той казваше, че това не са герои – жонглиращи с ангелското и демоничното, нощта и ослепително яркия до изгаряне ден; огромното желание да се случиш в този свят и смъртта. Някак си ни научи да мислим като за много дълбоки води, в които се гмуркаш като водолаз без кислород и колкото повече въздухът не ти стига, толкова повече е възможно да познаеш и достигнеш вълшебството.“

С това откровение Касиел Ноа Ашер – студентка от класа на проф. Крикор Азарян, випуск 1993 г., посвещава спектакъла „Нощта на покера”, създаден по мотиви от „Трамвай Желание” на Тенеси Уилямс, чийто режисьор и актьор в ролята на Бланш е тя, на своя учител от Театралната академия.

Заедно с Йордан Ръсин /СТЕНЛИ/, Ели Колева /СТЕЛА/, Кристиян Негалов /МИЧ/, Мартина Апостолова /АЗРАЕЛ, ЮНИС/ и Теодор Каракачанов /САМАЕЛ, СТИЙВ/, вярна в уроците на своя учител и неговите „10 Кокови заповеди”, Касиел търси и предизвиква у зрителя неочаквани гледни точки.

„Тази игра става с взаимна любов и вяра. Колкото повече любов и вяра, толкова повече творческа лудост и радост от процеса. А за това са нужни артисти емоционално възбудими и заразителни”, из „10-те Кокови заповеди”