Ново графити на Банкси се появи върху стена на затвор в Англия

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9565794 www.24chasa.bg
СНИМКА: Туитър

Ново графити, дело на световноизвестния британски стрийт художник Банкси, се появи върху стена на затвор в град Рединг в графство Бъркшър, съобщи Би Би Си.

На това затворническо заведение беше посветено знаменито стихотворение на поета и драматург Оскар Уайлд /1854-1900/., посочва БТА. 

На високата тухлена стена, изградена около двора на тъмницата, беше изобразен извършващ бягство мъж в раирани затворнически дрехи. Той се спуска към земята по въже, сплетено от вързани на възел чаршафи, а последният е заклещен в барабана на пишеща машина. Работата е изпълнена в характерния за Банкси стил, въпреки че художникът не е потвърдил своето авторство. Свидетели твърдят, че изображението е било направено в нощта срещу понеделник.

Сюжетът е може би препратка към биографията на Уайлд, който е бил един от най-известните затворници на Нейно Величество в Рединг. Поетът прекарва тук зад решетките година и половина, след като изтърпява наказание за любовна връзка с друг мъж. След освобождаването си Уайлд пише стихотворението си "Балада за Редингската тъмница".