Борисов подари сакото си на строителя Яни на магистрала “Хемус” (Обзор, видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9572453 www.24chasa.bg
Борисов оправя яката на сакото, което подари на Яни.

От джобовете на дрехата си взе маската, но остави запалка

“Такова сако ще си взема и аз”, каза на министър-председателя Бойко Борисов строителят Яни при магистрала “Хемус”, докосвайки за секунда плата на тъмносинята дреха на премиера. “Направо го свалям и ти го давам”, отвърна му Борисов. В следващия момент той вече подаваше сакото си на работника, за да го пробва.

Двамата се ръкуват.
Двамата се ръкуват.

Мъжът го сложи на рамената си и дрехата му пасна веднага. Премиерът дори оправи яката, която се бе вдигнала.

“Само маската да си взема, запалката ти оставям”, каза Борисов, започвайки да рови из вътрешните джобове на сакото.

След като я взе, се ръкува с работника и двамата се прегърнаха.

Подаръкът има и предистория. Когато Борисов се запозна със строителя Янислав, накратко Яни, му разказа как предния ден бил на магистрала “Струма”. Там един работник му казал, че нищо не е направил за селото му, което е във Велинградско, за разлика от съседните. Премиерът заяви, че е извикал в четвъртък кмета на селото и ще даде 400 000 лв. за пътища. “Така че сега ти е моментът”, се обърна Борисов към Яни, който на няколко пъти му каза, че си приличат, само трябвало да сложи и той костюм.

Случката бе излъчена на живо във фейсбук страницата на премиера вчера. Борисов бе на инспекция на “Хемус” заедно с водачите на листи на ГЕРБ - Младен Младенов, първи в София- област, и зам.-регионалния министър Николай Нанков, който оглавява списъка в Ловеч.