"Мейл он сънди" ще публикува на I страница: Меган спечели делото срещу нас

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9579402 www.24chasa.bg
Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл СНИМКА: Ройтерс

Британският вестник "Мейл он сънди" трябва да публикува известие на първа страница, в което да се посочва, че херцогинята на Съсекс Меган е спечелила делото за неприкосновеност на личния живот срещу него, според решение, постановено днес от съдия от Висшия съд в Лондон, съобщават световните агенции, предаде БТА.

Миналия месец съдия Марк Уорби реши, че таблоидът е злоупотребил с лична информация на херцогинята и е нарушил авторското й право, публикувайки части от нейно писмо до баща й Томас Маркъл. Баща и дъщеря се отчуждиха в навечерието на сватбата на Меган с принц Хари през май 2018 г.

Като последица от това решение, Уорби е постановил вестникът да публикува съобщение на първата си страница и изявление за изхода от делото на вътрешните си страници. Съдията също така е наредил сайтът МейлОнлайн да публикува известието за победата на Меган Маркъл за една седмица.

Днешното постановление идва два дни преди очакваното откровено интервю на Меган и Хари с Опра Уинфри, което ще бъде излъчено по американската телевизия.