Войната се връща в живота на семейство дълго след края ѝ

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9601046 www.24chasa.bg

“Докато Париж спеше” е роман

за изборите, които се налага да направим

“Докато Париж спеше” (ИК “Сиела”) - дебютният роман на Рут Дрюар, е трогателна история за изборите, които се налага да направим, и семействата, които избираме да отгледаме.

Докъде сте готови да стигнете, за да спасите детето си? Бихте ли жертвали себе си, за да му осигурите добър живот?

Годината е 1953-а и Жан-Люк Бошан и съпругата му Шарлот живеят спокоен, нормален живот в Санта Круз в Калифорния. Те имат къща в предградията, говорят свободно английски и редовно излизат със съседите си. Обичаният им син Сам расте като обикновено американско дете в обикновен американски град. Всеки миг, прекаран в Калифорния, изтрива минута от живота им преди – преди нацистите да нахлуят в родината им и да донесат със себе си години на насилие, глад и страх.

Но новият им живот е разбит на парчета в деня, в който служители от Комисията за военни престъпления на ООН спират пред дома им и отвеждат Жан-Люк за разпит. Те твърдят, че Жан-Люк носи вина за миналото – и времето за разплата е настанало.

Париж, Франция, 1944 г. Жан-Люк работи на гарата в Бобини. Всеки ден оттам тръгват вагони, натоварени до пръсване с пътници, които се отправят към “друг живот” в Германия. Жан-Люк подозира, че се случва нещо нередно, но не му е позволено да знае повече или да задава въпроси. Отговорите намира само в страха в очите на хилядите евреи, които преминават през неговата гара.

Един ден от стотиците крещящи ужасени пътници изскача млада жена с яркозелени очи и оставя в ръцете му топъл свит вързоп. Готови ли са Жан-Люк и съпругата му да нарекат повереното им дете свое? И колко са готови да рискуват и да жертват, за да го спасят?

Разказан в редуващи се гледни точки, “Докато Париж спеше” е сърцераздирателен портрет на силата на любовта.

Още предложения на "Сиела"

Светът е голям,

когато имаш книги

“Малката книжарничка на любовните истории” от Джейми Адмънс (ИК “Сиела”) е очарователна история за любовта към книгите... и магическите тайни, скрити сред страниците им.

Хали не може да не се зачуди дали лошият ѝ късмет винаги ще я съпровожда.

Винаги е мечтала да притежава книжарница. И това се случва след неочаквано завещание...

Сред отрупаните лавици тя се чувства у дома. И трябва да признае, че красивият и очарователен художник, който използва книжарничката като ателие, също ѝ помага да се отпусне.

Една майка е готова

на всичко, за да

спаси дъщеря си

Войната се връща в живота на семейство дълго след края ѝ

В смайващия психологически трилър “Лъжите, които изрече” от британската писателка Хариет Тайс (ИК “Сиела”) майчината любов има смъртоносни последствия. Хариет Тайс е автор и на психологическия трилър “Кървавият портокал”. Тя отново ни изправя срещу най-тъмните страхове на хората... и капаните, в които сами се вкарват.

Как да разпознаем истината сред лъжите? Как да разберем кой е на наша страна и кой е враг, скрит зад маската на изкуствените усмивки? Можем ли да се доверим на миналото, за да преборим бъдещето?

Отчаяната майка Сейди Роупър обича дъщеря си и е готова на всичко, за да я опази жива и здрава. Не може да ѝ каже защо трябва да напуснат по спешност дома си, нито защо бащата на Робин няма да дойде с тях в Лондон. Не може да обясни защо изпитва страх да се върне в къщата на покойната си майка – с нейните обрасли в бръшлян стени и отровни спомени. Не може да ѝ признае истината за училището, в което Робин ще постъпи – училище, в което новопристигналите не са добре дошли. Училище, което крие тайни и опасности, които унищожават съдби… Сейди просто иска да вкара в релси живота си, но дори лъжи, изречени с най-добри намерения, могат да имат смъртоносни последици.

Една история, в която можете да припознаете действителността… и да усетите зловещия ѝ хищнически дъх, докато се протяга, за да ви сграбчи.

Превъзходен трилър с отлично изградени и завладяващи персонажи.

Клеър Макинтош,

автор на

“Оставих те да си отидеш”

Класацията на ИК "Сиела"