5 държави на мини-Евровизия у нас

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9643790 www.24chasa.bg
Виктория от България

Българско студио заприлича досущ на тазгодишната Евровизия, след като в него влязоха 5 красиви млади певици. Всички те ще се явят на престижния музикален форум в Ротердам като представителки на 5 държави - Молдова, Малта, Гърция, Кипър и България, и записаха предварително своите изпълнения, сякаш се намират на сцената на Евровизия.

Идеята за тези записи е на организаторите на музикалния форум от Европейския съюз за радио и телевизия. След като миналата година конкурсът отпадна заради пандемията, те дълго обмисляха как със сигурност тази година той да се състои. В крайна сметка решиха всички участници да пътуват до домакина Нидерландия и да се качат на сцената в Ротердам. Но ако се наложи някой от тях да е в карантина, неговото изпълнение все пак да бъде показано, макар и на запис.

Затова у нас с екипите си пристигнаха Наталия Гордиенко от Молдова, Дестини Чукуниере от Малта, Стефания от Гърция и Елена Цагрину от Кипър. Всяка от тях, както и българската представителка Виктория Георгиева, влезе в студиото Ten Dots в София и изпълни своята песен така, както би го направила на Евровизия. За да са сигурни, че няма манипулация при записите, от Европейския съюз за радио и телевизия следят през видеовръзка случващото се в София.

Четирите чужди делегации идват след поканата на българския екип да направят у нас предварителните записи. “Много се радвам, че имах възможност да се срещна с всички, макар и за кратко. Силно се надявам след Евровизия 2021 всички да се върнат отново в България”, каза Виктория, която ще представя страната ни на песенния конкурс.