Калин Врачански пропява в операта като баща на 6 деца

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9681674 www.24chasa.bg
Калин Врачански и едно от 6-те деца, които участват в мюзикъла, на сцената на Софийската опера по време на репетиция СНИМКА: СОФИЙСКА ОПЕРА И БАЛЕТ

Калин Врачански ще е един от изпълнителите на главна роля в мюзикъла “Баща ми бояджията”, който Софийската опера и балет подготвя като сценична версия на едноименния легендарен български филм. Премиерата ще е на 8 май.

Адаптацията на филма се подготвяше още миналата година и по замисъл премиерата трябваше да е на 31 декември, тъй като цялото действие на “Баща ми бояджията” се развива в новогодишната нощ. В постановката трябваше да играе и покойната Татяна Лолова, за която режисьорът Пламен Карталов бе измислил специална роля, каквато няма във филма.

Филмовият мюзикъл “Баща ми бояджията” е от 1974 г. и е по сценарий на Васил Цонев и музика на Петър Ступел и Константин Драгнев. Диригент на спектакъла ще е Светослав Лазаров, а в останалите роли участват актьорът Светослав Пеев и солистите на операта Ангел Христов, Гергана Русекова, Красимир Динев, Димитър Станчев, Весела Делчева, Силвана Пръвчева, Бисер Георгиев, Николай Петров и др.

Съществена част от действието се движи от шестте момчета - децата на бояджията, като в ролите са деца от театър “Таласъмче” с ръководител Димитър Костанцалиев и детска вокална група с ръководител Таня Лазарова.